Keystone logo
University of Tartu

University of Tartu

University of Tartu

Invoering

UT is opgericht in 1632 en is de enige klassieke universiteit in Estland. Er studeren meer dan 14.000 studenten aan de UT (incl. 1600 internationale studenten), en de UT heeft 3800 medewerkers (incl. 1800 academische medewerkers (190 professoren)). Om de professionele competentie van haar studenten en academisch personeel te ondersteunen en te ontwikkelen, heeft de universiteit 80 partneruniversiteiten in 31 landen.

De UT bestaat uit 4 faculteiten en 4 hogescholen. Het grootste deel van de UT is gevestigd in Tartu, de op één na grootste stad van Estland; de colleges zijn echter gevestigd in Pärnu, Viljandi en Narva. Tartu heeft 100 000 inwoners en een vijfde van de inwoners is student.

Tartu is een levendige studentenstad. Elk academisch jaar begint met de eerstejaarsdagen en de hoogtepunten van elk semester zijn de Lente- en Najaarsstudentendagen, een feestweek met evenementen speciaal voor studenten. De UT heeft talloze studentenclubs en -verenigingen, variërend van professionele organisaties tot informele groepen. Voor internationale studenten is ESN Tartu de belangrijkste organisatie die zich richt op het welzijn van internationale studenten.

De UT biedt een brede selectie van programma's en unieke studierichtingen voor studenten. De UT neemt ook deel aan verschillende Erasmus Mundus- en andere gezamenlijke masteropleidingen die worden aangeboden in samenwerking met de meest vooraanstaande universiteiten ter wereld. De UT volgt het Bologna-proces in de organisatie van het onderwijs en het Bachelor-Master (3+2) systeem van studiemodules. De duur van PhD-studies is 4 jaar. Het academisch jaar begint elk jaar aan het begin van september.

Ranglijsten

De University of Tartu ( UT ) is het toonaangevende onderzoeks- en opleidingscentrum van Estland. Het is de enige universiteit in de Baltische staten die in de top 1,2% van 's werelds beste universiteiten staat (QS World University Rankings 2021).

Programma Toelatingseisen

Toon uw toewijding en bereidheid om te slagen op de business school door het GMAT-examen af te leggen - het meest gebruikte examen voor toelating dat uw kritisch denk- en redeneervermogen meet.

Download de GMAT-miniquiz om een voorproefje te krijgen van de vragen die u in het examen zult tegenkomen.

Locaties

 • Tartu

  Ülikooli 18

  • Tallinn

   Kaarli pst 3 -- 202-203, 10119, Tallinn

   • Pärnu

    Ringi 35, 80012, Pärnu

    • Viljandi

     Posti 1, Viljandi, 71004 Viljandi maakond, Estonia, 71004, Viljandi

     • Narva

      University of Tartu Narva College Raekoja plats 2, Narva 20307, 20307, Narva

      • Viljandi

       Posti, 1, 71004, Viljandi

       Vragen