Keystone logo
Vet Tech Institute

Vet Tech Institute

Vet Tech Institute

Invoering

Vet Tech Institute biedt een programma van 18 maanden voor studenten die op zoek zijn naar de kernvaardigheden om zich voor te bereiden op toegang tot de veterinaire zorg. Het curriculum, de faciliteiten, de kennel ter plaatse, de cohortinstructie en de ervaren faculteit zijn allemaal ontworpen voor het succes van studenten.

Het curriculumontwerp bouwt kennis en vaardigheden op om een carrière als veterinaire technicus te starten door middel van specifieke instructies en vaardighedenoefeningen. De inhoud van de cursus omvat een breed scala aan onderwerpen en voldoet aan de normen van de AVMA's Committee on Veterinary Technician Education and Activities (CVTEA).

Hands-on werken met dieren ter plaatse tijdens het programma is essentieel voor het curriculum. De leerfaciliteiten omvatten goed uitgeruste laboratoria, chirurgische suites, diervriendelijke klaslokalen, radiografiesuites en kennels ter plaatse.

Onze faculteit deelt een passie voor dieren en lesgeven, en ze brengen hun ervaring in de branche naar de klas. Programmaspecifieke faculteit en een cohort van peers die zich op hetzelfde doel richten, bieden een gerichte omgeving voor uw training.

Veterinaire technici, of dierenartstechnici, vormen een belangrijk onderdeel van het diergezondheidszorgteam. Ze kunnen een dierenarts ondersteunen op dezelfde manier als het hele medische team een menselijke arts ondersteunt. Een dierenarts-techneut kan dus op verschillende momenten zijn, zoals een verpleegster, laboratoriumtechnicus, chirurgische assistent, radiologietechnicus, mondhygiënist, apothekersdeskundige, patiëntenopvoeder en zelfs een voedingsdeskundige!

De focus van het curriculum ligt op veterinaire zorg voor katten en honden, maar het omvat ook exoten, proefdieren en boerderijdieren. De lessen bieden veel praktische instructies. Je zult 8 weken op een externship doorbrengen om te oefenen wat je hebt geleerd en om contacten met de industrie te leggen!

De meeste cursussen in het 18 maanden durende programma bereiden je direct voor met de tools voor een succesvolle carrière als dierenarts.

Locaties

 • Houston

  Southwest Freeway,4669, 77027, Houston

  • Pittsburgh

   7th Street,125, 15222, Pittsburgh

   • Indianapolis

    Shadeland Station,7205, 46256, Indianapolis

    Opleidingen

    Vragen