Keystone logo
Vrije Universiteit Amsterdam

Vrije Universiteit Amsterdam

Vrije Universiteit Amsterdam

Welkom bij <span translate="no">Vrije Universiteit Amsterdam</span>

Voor meer informatie over onze (aankomende) open dagen en webinars kunt u bij ons terecht

Campusfuncties

Gemakkelijk bereikbaar

Vrije Universiteit Amsterdam is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Luchthaven Schiphol ligt op slechts acht minuten met de trein. Station Amsterdam Zuid ligt op loopafstand van de Vrije Universiteit Amsterdam. Ook is er een snelle tramverbinding naar Amsterdam Centraal Station of Station Amsterdam Sloterdijk, met een reistijd van slechts zestien minuten. VU Amsterdam is ook gemakkelijk te bereiken met de auto, omdat het dicht bij de ringweg van Amsterdam ligt.

Universiteits campus

Vrijwel al onze studenten, medewerkers en opleidingen bevinden zich op de campus: één gebouwencomplex in het zakendistrict van Amsterdam. Zo maak je tijdens je studie heel gemakkelijk kennis met andere disciplines.

  Visum vereisten

  VU International Office Services

  • Visum/verblijfsvergunning
   Informeer of u een visum/verblijfsvergunning nodig heeft en hoe dit wordt geregeld.
  • Accommodatie
   Informatie over accommodatie bij VU Amsterdam .
  • Inschrijving bij de gemeente
   Als u in Nederland bent aangekomen, moet u zich inschrijven bij de gemeente. Zoek uit wat u moet doen.
  • Introductie activiteiten
   Na aankomst vinden er tal van introductieactiviteiten plaats bij VU Amsterdam .
  • Unibuddy
   Benieuwd naar het studentenleven bij VU Amsterdam ? Klik hier om onze International Student Ambassadors te vragen.

  Beurzen en financiering

  Beurzen

  Met onze eigen beurs, het VU Fellowship Programme (VUFP), bieden we zeer gemotiveerde studenten met excellente studieresultaten de unieke kans om met financiële steun van de universiteit een masteropleiding te volgen. De VUFP-beurs is een vrijstelling van collegegeld. Het Holland Scholarship Program (HSP) is bedoeld voor studenten van buiten de Europese Economische Ruimte (EER) die een masteropleiding in Nederland willen volgen. VU Amsterdam omarmt diversiteit als een verrijking van ons onderwijs, onderzoek en onze bijdrage aan de samenleving. Deze beurs is specifiek bedoeld voor excellente studenten die bijdragen aan de diversiteit op onze campus. Als internationale student die van plan is om bij VU Amsterdam te studeren, kun je verschillende beurzen en beurzen aanvragen. Gedetailleerde informatie over beurzen en deadlines is te vinden op WWW.VU.NL/BEURZEN OF WWW.GRANTFINDER.NL.

  VU Fellowship-programma

  Het VU Fellowship Programme (VUFP) biedt getalenteerde aankomende studenten de unieke kans om een opleiding te volgen in een selectie van masterprogramma's aan de VU.

  Campusleven & Faciliteiten

  Als student aan VU Amsterdam heb je een breed scala aan faciliteiten tot je beschikking. Je hebt toegang tot uitgebreide bibliotheken, een universiteitsbreed draadloos netwerk en talloze computers en leeszalen. Het sportcentrum van de universiteit biedt meer dan 35 verschillende sporten aan en het cultureel centrum Griffioen organiseert een verscheidenheid aan cursussen op het gebied van kunst en andere culturele activiteiten. Daarnaast vertoont de VU in samenwerking met een lokale bioscoop de nieuwste internationaal bekroonde films in het hoofdgebouw.

  Amsterdam is een van de meest multiculturele steden ter wereld, met 180 verschillende nationaliteiten en waar Engels veel wordt gesproken. Bij VU Amsterdam werken en studeren 84 nationaliteiten nauw samen, waardoor een internationale en dynamische academische gemeenschap ontstaat. Benieuwd naar het dagelijkse leven in Amsterdam, van de campus tot wat er in de stad gebeurt? Wilt u weten hoe het Nederlandse onderwijssysteem verschilt van het uwe? Vraag het aan een van hun studentambassadeurs. Zij beantwoorden graag jouw vragen door hun persoonlijke ervaringen met wonen en studeren aan VU Amsterdam te delen.

  Programma Toelatingseisen

  Toon uw toewijding en bereidheid om te slagen op de business school door het GMAT-examen af te leggen - het meest gebruikte examen voor toelating dat uw kritisch denk- en redeneervermogen meet.

  Download de GMAT-miniquiz om een voorproefje te krijgen van de vragen die u in het examen zult tegenkomen.

  Locaties

  • Amsterdam

   Main building Vrije Universiteit Amsterdam De Boelelaan 1105 , 1081 HV, Amsterdam

  Vragen