International Medical College of the University Duisburg- Essen, Germany

Invoering


Over IMC

Het International Medical College IMC® is een gevestigde Duitse universiteitsinstelling voor postdoctorale internationale masteropleidingen en permanente educatie met behulp van een blended learning-concept met als doel de meest excellente kennisoverdracht op het gebied van tandheelkunde, geneeskunde en medische technologie.

De IMC behoort tot de Universiteit van Duisburg-Essen, een van de hoogst gerangschikte universiteiten in Duitsland, Europa en internationaal. (https://www.uni-due.de/med/en/index.php/www.uni-due.de/med/en/index.php). De Master of Science-graden worden gezamenlijk toegekend door de Universiteit van Duisburg-Essen en het IMC®. De houder van de instelling is MIB GmbH in Münster, Duitsland.

De IMC-masterprogramma's zijn met succes geaccrediteerd in overeenstemming met de Bologna-verklaring door de Raad voor Accreditatie van Duitsland (Ministerie van Hoger Onderwijs).
Het heeft meer dan 1.200 afgestudeerden uit 43 landen.


IMC® Partner Universiteiten


De IMC® Master-programma's worden uitgevoerd in samenwerking met de bekende IMC®-partneruniversiteiten


Aangeboden mastercursussen

alle mastercursussen worden aangeboden in de Engelse en Duitse taal (behalve M.Sc. Advanced General Dental Practice - alleen in de Engelse taal)

deeltijd
60 ECTS
3 semesterdeeltijd
90 ECTS
4 semester MSc Implantologie en kaakchirurgie x x MSc Restauratieve en esthetische tandheelkunde x x MSc Parodontologie x x MSc Gespecialiseerde orthodontie x x MSc Geavanceerde algemene tandartspraktijk xOns concept

Moderne blended learning-concepten maken deeltijdse geavanceerde postdoctorale trainings- en onderwijsprogramma's zelfs toegankelijk voor degenen die al betrokken zijn bij een dagelijkse praktijk of praktijk. Het IMC®-concept is een speciaal ontworpen didactische aanpak, die e-learningmodules, live online lezingen en praktische praktische trainingsblokken combineert.

Deze trainingsprogramma's zijn zowel gericht op de overdracht van de meest recente onderzoeksresultaten en resultaten als op de uitwisseling van kennis van deelnemers in hun relevante specialismen. Samenwerking tussen universiteiten en de respectievelijke internationale opleidings- en onderwijsinstellingen, evenals een speciaal ontworpen curriculum en het geïntegreerde programma maken deze aanpak mogelijk.

Ongeacht alle nationale, politieke, culturele en religieuze verschillen, kunnen deelnemers uit verschillende landen online specialistische en wetenschappelijke onderwerpen bespreken.

Deze ontwikkeling wordt geëist en gewaardeerd door de Raad voor Wetenschappen en Geesteswetenschappen van de Duitse federale overheid ter ondersteuning van onderzoek en hoger onderwijs in de tandheelkunde. (Wissenschaftsrat, 2005)

International Medical College of the University Duisburg- Essen, Germany","author_url":"","source":""}" />


Lesfaciliteiten

MIB GmbH heeft op de huidige locatie meer dan 1.000 m² aan trainings- en lesruimten waar al cursussen, lezingen, seminars en praktische oefeningen worden gehouden. Door samenwerkingsovereenkomsten met universiteiten en samenwerkende klinieken en instituten zijn we in staat klinische stages en workshops te geven (7 universitaire ziekenhuizen, 5 academische ziekenhuizen).


Samenwerkende universiteiten


Verdere samenwerkingen

Locaties

  • MIB GmbH Gartenstraße 21 48147 Münster, , Münster

Vragen