Keystone logo

8 Master Opleidingen in Medische geesteswetenschappen 2024

Filters

Filters

 • Master
 • Gezondheidszorg
 • Medische geesteswetenschappen
Vakgebieden
 • Gezondheidszorg (8)
 • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

  Master Opleidingen in Medische geesteswetenschappen

  De master's degree is meestal de tweede graad die studenten verdienen. Het afronden van een bachelordiploma kwalificeert studenten om zich in te schrijven voor een masteropleiding, die meestal een of twee jaar duurt. Afgestudeerden zijn vaak bereid om meer geavanceerde loopbanen in te gaan.

  Wat is een master in medische menswetenschappen? Dit is een uniek gebied dat twee zeer verschillende studiegebieden combineert: gezondheidszorg en kunst. Medische studenten in de humane geneeskunde worden verdiept in medische principes, maar ook in aspecten van de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen en kunst, waaronder filosofie, religie, sociologie, literatuur en film. Met deze twee gebieden samen kunnen nieuwe en interessante vragen worden gemaakt en beantwoord. De primaire focus van een medisch-humaniora-programma is de opleiding van artsen.

  Als een interdisciplinair veld voorzien de medische menswetenschappen studenten met een bijzonder gevarieerde vaardigheden die hun carrière ten goede kunnen komen met hogere salarissen en meer openingen. Deze vaardigheden kunnen bestaan ​​uit zorgpraktijken, begrip van ethiek en professionele communicatie.

  Alvorens in te schrijven in een masteropleiding, moeten studenten eerst onderzoeken hoeveel het gaat kosten. De exacte kostenwijzigingen zijn afhankelijk van veel factoren, waaronder het programma, de school, en de lengte en het land van studie.

  De meest voorkomende soorten loopbanen die mogelijk zijn met een opleiding in de medische geesteswetenschappen, omvatten gezondheidszorg tot op zekere hoogte. Deze kunnen zijn: maatschappelijk werker, gezondheidszorgbeheerder, hulpverlener en fysieke of ergotherapeut. Het is ongewoon, maar niet onmogelijk, om een ​​carrière als arts of verpleegkundige met een opleiding op dit gebied na te streven. Het is ook mogelijk om apotheker te worden met deze graad. Andere gebieden waar afgestudeerden toegang toe hebben, zijn gezondheidseducatie en gezondheid van de gemeenschap.

  De beste manier om je opleiding in de medische geesteswetenschappen te beginnen, is om een ​​programma te vinden dat precies voldoet aan al je unieke behoeften. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.