Keystone logo

1 MSc Opleidingen in Gezondheidszorg Medische studies Pulmonologie 2024

Filters

Filters

  • MSc
  • Gezondheidszorg
  • Medische studies
  • Pulmonologie
Vakgebieden
  • Gezondheidszorg (1)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

MSc Opleidingen in Gezondheidszorg Medische studies Pulmonologie

MSc staat voor Master of Science, en het is een graad die soms wordt nagestreefd nadat studenten hun bachelordiploma hebben behaald. Onderwerpen zijn meestal gericht op onderwerpen die verband houden met wetenschap of technologie, en bij afstuderen hebben studenten een reeks carrières waaruit ze kunnen kiezen.

Wat is een MSc in pulmonologie? Studenten die dit diploma volgen, leren over een verscheidenheid aan long- en luchtwegaandoeningen en hoe ze te behandelen. Het curriculum in elk programma zal variëren, maar de meesten zullen ingaan op de technologie en wetenschappelijke principes die helpen bij het voorkomen, herkennen en behandelen van problemen met het cardiopulmonale systeem. Sommige programma's zullen zich richten op bepaalde specialiteiten, zoals kindergeneeskunde, fysiotherapie en slachtoffers van ongevallen. Na afronding van dit diploma zullen veel afgestudeerden de arbeidsmarkt betreden, terwijl anderen zullen blijven studeren voor een doctoraat in pulmonologie.

Studenten die hun pulmonologieniveau behalen, profiteren ervan dat ze kennis en vaardigheden ontwikkelen die de gezondheid van anderen kunnen helpen verbeteren. Een masteropleiding helpt aanvragers ook competitiever te zijn bij het zoeken naar werk.

Als de kosten studenten weerhouden van een aanvraag voor bepaalde scholen, zijn er een aantal opties. Het collegegeld kan sterk variëren, afhankelijk van de specifieke instelling, dus het vinden van een andere school kan helpen de kosten te verlagen, en sommige programma's bieden financiële hulp in de vorm van leningen of beurzen.

Er zijn een aantal loopbaangebieden die individuen met een pulmonologie-opleiding kunnen nastreven. Afhankelijk van het opleidingsniveau en de interessegraad kunnen sommige functies zijn: longverpleegkundige, ademtherapeut, longarts en longarts (een arts die gespecialiseerd is in pulmonologie). Pulmonologen kunnen ervoor kiezen om in verschillende specialismen te werken, zoals cardiologie, interne geneeskunde, kindergeneeskunde, borstziekten, onderzoek of reumatologie.

Vergelijk vandaag een aantal verschillende scholen. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.