Keystone logo

1 MSc Opleidingen in Gezondheidszorg Medische studies Pulmonologie in Verenigde Staten voor 2024

Filters

Filters

  • MSc
  • Verenigde Staten
  • Gezondheidszorg
  • Medische studies
  • Pulmonologie
Vakgebieden
  • Gezondheidszorg (1)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

MSc Opleidingen in Gezondheidszorg Medische studies Pulmonologie

Wat is pulmonologie?
Pulmonologie is de studie van ziekten die de longen en het ademhalingssysteem aantasten. Dit omvat aandoeningen zoals astma, COPD, longkanker en longontsteking. Longartsen zijn artsen die gespecialiseerd zijn in het diagnosticeren en behandelen van deze aandoeningen.

Waarom longkunde studeren?
Pulmonologie houdt zich bezig met ziekten die extreem slopend en zelfs dodelijk kunnen zijn. Door te begrijpen hoe deze ziekten werken, kunnen longartsen betere behandelingen ontwikkelen en uiteindelijk levens redden. Longaandoeningen komen steeds vaker voor door luchtverontreiniging en roken, dus er is een groeiende behoefte aan longartsen.

Verschillende soorten pulmonologiegraden
Er zijn verschillende soorten graden die men kan behalen in de longgeneeskunde. Een arts (MD) of een arts voor osteopathische geneeskunde (DO) kan een residentie in longgeneeskunde voltooien, die doorgaans drie jaar duurt. Na het voltooien van een residentie kunnen sommige longartsen ervoor kiezen om zich te specialiseren in een bepaald deel van het veld, zoals pulmonologie voor kritieke zorg of interventionele pulmonologie. Als alternatief kunnen studenten een masterdiploma of doctoraat behalen in de longwetenschap of een ander gerelateerd veld. Deze programma's duren doorgaans twee tot vier jaar om te voltooien.

Wat ga ik studeren tijdens mijn opleiding Pulmonologie?
Het curriculum voor een graad in pulmonologie is afhankelijk van het specifieke programma dat u kiest. U kunt verwachten onderwerpen te bestuderen zoals longanatomie en -fysiologie, pathofysiologie van longziekten, diagnostische tests en procedures, en behandelingsopties.

De VS blijft 's werelds meest populaire bestemming voor internationale studenten. Universiteiten in de VS domineren de wereldranglijst en het land biedt ook een breed scala aan spannende studielocaties. De systemen van staatsuniversiteiten worden gedeeltelijk gesubsidieerd door de deelstaatregeringen en hebben mogelijk vele campussen verspreid over de staat, met honderdduizenden studenten.

Een Master of Science is een geavanceerd programma van de studie die kan worden verdiend in ongeveer twee jaar. Veel scholen bieden online of part-time MSc programma's, zodat druk leerlingen hun opleiding op een manier die is handig voor hen verder kan.