Keystone logo
Neem rechtstreeks contact op met scholen - Vergelijk 6 Gezondheidszorg Opleidingen in Orthesiologie 2024

6 Gezondheidszorg Opleidingen in Orthesiologie 2024

Overzicht

Wat is orthesen?
Orthesen is de tak van de geneeskunde die zich bezighoudt met het ontwerpen, vervaardigen en aanbrengen van orthesen. Orthesen worden gebruikt om misvormingen of functionele beperkingen van het skeletstelsel en gewrichten, spieren, pezen en ligamenten te ondersteunen, uit te lijnen, te voorkomen en te corrigeren. Deze apparaten worden gebruikt om de functie te herstellen en de kwaliteit van leven te verbeteren voor patiënten met musculoskeletale aandoeningen.

Welke banen kan ik krijgen in orthesen?
Mensen die als orthopedisch instrumentmaker werken, zijn vaak betrokken bij de revalidatie van patiënten na een blessure of operatie. Ze werken samen met andere zorgprofessionals, zoals fysiotherapeuten en ergotherapeuten, om een uitgebreid zorgplan op te stellen. Orthotics is een groeiend veld, met een toenemende vraag naar gekwalificeerde orthesen. Banen zijn beschikbaar in zowel de publieke als de private sector, en er zijn mogelijkheden om te werken in zowel ziekenhuis- als gemeenschapsinstellingen.

Hoe word ik orthopedisch instrumentmaker?
Om orthopedisch instrumentmaker te worden, moet u een erkende tertiaire kwalificatie in orthesen behalen. Dit is meestal een vierjarige bacheloropleiding, daarna een postdoctorale opleiding en een eenjarige residentie.

Wat ga ik studeren tijdens mijn opleiding orthesen?
Tijdens je Orthotics-opleiding bestudeer je een reeks onderwerpen, waaronder menselijke anatomie, fysiologie, biomechanica, ganganalyse en materiaalkunde.

Meer informatie

Filters

  • Gezondheidszorg
  • Medische studies
  • Orthesiologie
Vakgebieden
  • Gezondheidszorg (6)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat