Universiteiten in

Gedetailleerde informatie over verschillende studielocaties

Klik op onderstaande links om te lezen over het studeren in verschillende landen. Wij zullen je voorzien van algemene feiten over de landen, en je vertellen over de lokale systemen van het hoger onderwijs, collegegeld, de opbouw van een studiejaar, studiemogelijkheden voor internationale studenten en nog veel meer. Je zal ook een aantal nuttige tips en praktische informatie aantreffen over ziektekostenverzekering, studentenvisa en kosten van levensonderhoud.

Gezondheidswetenschappen over de hele wereld

Universiteiten, medische universiteiten, scholen voor de volksgezondheid, scholen voor verpleegkunde, veterinaire scholen en andere onderwijsinstellingen over de hele wereld bieden opleidingen en cursussen in de gezondheidswetenschappen op undergraduate, graduate en postdoctoraal niveau. In de mondiale context is het gebied van medisch onderwijs voortdurend in ontwikkeling, ondersteund door onder andere centrale instellingen zoals de World Health Organization (WHO) en de United Nations Development Programme (UNDP). De verschillende opleidingen aangeboden door medische ontwijsinstellingen zijn in het algemeen in twee categorieën in te delen: academische of professionele. Academische graden in gezondheidswetenschappen zijn gericht op studenten met een interesse in de wetenschappelijke basis van de gezondheidszorg, die een ​​carrière willen hebben in onderwijs, onderzoek, beleidsanalyse, of biotechnologie en farmaceutisch onderzoek. Professionele gezondheidzorg opleidingen, daarentegen, zijn veel meer gericht op de praktijk in diverse zorginstellingen, zoals ziekenhuizen, privéklinieken, medische kantoren, verpleeghuizen, lokale or regionale gezondheidscentra, centra voor ambulante zorg, en ga zo maar door. In ieder geval behoren de gezondheidswetenschappen studies tot de meest populaire programma's over de hele wereld, en bieden ze waardevolle kansen om echt een verschil in het leven van mensen te maken. De lijst van specialisaties binnen het aan gezondheid gerelateerde werkveld is zo goed als eindeloos, en bij de meest voorkomende horen geneeskunde, verpleegkunde, tandheelkunde, farmacie, voeding, gezondheidszorg management, volksgezondheid en diergeneeskunde.

Een groeiend aantal studenten die willen een diploma willen halen in een aan gezondheidszorg gerelateerd vakgebied, kiest ervoor om naar het buitenland te gaan voor hun studies. Het aantal internationale studenten blijft op alle niveaus van het hoger onderwijs groeien. Volgens het Instituut voor de Statistiek (UIS) van de United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO), volgen tegenwoordig meer dan 4 miljoen studenten hun studie in het buitenland, en dat is meer dan het dubbele van de 2 miljoen internationale studenten in 2000. Enkele van de meest populaire bestemming landen zijn van oudsher de USA, UK, Frankrijk, Australië en Duitsland, en deze landen erg aantrekkelijk voor studenten die ook vandaag de dag op zoek zijn naar een hoge kwaliteit van het internationale onderwijs. Tegelijkertijd ervaren nieuwe bestemmingslanden over de hele wereld, vooral in Oost-Azië en de Stille Oceaan, en in Centraal- en Oost-Europa, ook een stijging in populariteit. Wat betreft het land van herkomst van de internationaal mobiele studenten, komen de grootste internationale studentenstromen uit China, India, Zuid-Korea, Duitsland, Saoedi-Arabië, en Frankrijk. Naast internationale studenten die in het buitenland op de campus studeren, is een groeiend aantal studenten over de hele wereld ingeschreven voor online of afstandsonderwijs programma's aan een buitenlandse universiteit.

Er zijn tal van redenen waarom studenten ervoor kiezen om gezondheidswetenschappen te gaan studeren in het buitenland, waaronder:

  • De mogelijkheid tot inschrijving in één van 's werelds top gezondheidszorg programma's, of in een programma met een specialisatie die alleen maar in een bepaald land of regio wordt aangeboden.
  • De mogelijkheid om een ​​ander onderwijssysteem te ervaren en om een ​​nieuwe kant van hun gekozen specialisatie te ontdekken. Medische professionals met cultureel bewustzijn, cross-nationale begrip, en een set vaardigheden vanuit verschillende omgevingen worden hoog gewaardeerd, omdat ze werken in een wereld die steeds kleiner en met elkaar verbonden is.
  • De kans om volledig ondergedompeld te worden in een nieuwe taal, als men het land van bestemming een andere taal spreekt dan de moedertaal van de student.
  • Grotere werkgelegenheidskansen. Internationale ervaring bij sollicitanten wordt erg gewaardeerd door werkgevers, en in veel gevallen komen studenten in aanmerking voor functies in zowel hun gastland als hun land van herkomst.

Enkele van de belangrijkste factoren om te overwegen bij de beslissing of je in eigen land of in het buitenland gaat sturen, zijn de kosten van het programma, de kosten van levensonderhoud, de kwaliteit van het onderwijs, de vereiste talenkennis, en of de opleiding wordt aangeboden als voltijds, part-time, of als afstandsonderwijs. Onthoud dat studeren in het buitenland je niet platzak hoeft achter te laten, want er zijn tal van beurzen voor internationale studenten die worden aangeboden door zowel overheidsorganisaties als particuliere organisaties.

Begin jouw zoektocht naar de perfecte opleiding door een kijkje te nemen bij de verschillende mogelijkheden van de gezondheidszorg studies aan universiteiten en medische hogescholen uit de hele wereld. Als jij al weet waar je wilt studeren, kun je direct op het land klikken en daar uit de onderwijsinstellingen kiezen. Als dat niet het geval is, neem dan de tijd om de spannende mogelijkheden voor een studie in gezondheidswetenschappen wereldwijd te ontdekken!

Lees meer Lees Minder