Charité – University of Medicine Berlin

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Charité – University of Medicine Berlin

Charité is een van de grootste universitaire ziekenhuizen in Europa. Al onze klinische zorg, onderzoek en onderwijs worden geleverd door artsen en onderzoekers van de hoogste internationale standaard. Charité claimt met trots meer dan de helft van alle Duitse Nobelprijswinnaars in fysiologie of geneeskunde, waaronder Emil von Behring, Robert Koch en Paul Ehrlich. Charité staat internationaal bekend om zijn uitstekende prestaties op het gebied van onderwijs en training.

121289_121083_about-us-medical-neurosciences_460x337.jpg

Medical Neurosciences richt zich op translationeel onderzoek. Het hoofddoel is om de kloof te overbruggen tussen successen op de bank en behandeling aan het bed. We integreren fundamenteel laboratoriumonderzoek en de kliniek op het gebied van faculteit, studenten, cursusinhoud en infrastructuur. Het programma bestrijkt de breedte van neurowetenschappen, van moleculaire neurobiologie tot cognitie en neurovasculaire aandoeningen.

Het programma moedigt studenten aan om hun eigen, individuele professional te ontwikkelen, die verschillende keuzevakken en labrotatiemogelijkheden biedt, gecombineerd met het ontwerpen van individuele ontwikkelingsplannen. Als gevolg hiervan hebben studenten een verscheidenheid aan projecten en activiteiten ontwikkeld, zoals een door studenten gerunde nieuwsbrief CNS , bijdragen aan wetenschappelijke slams, zelfgeorganiseerde retraites, adviesgroepen voor de ontwikkeling van het programma en vele anderen.

121288_121084_4844_460x337.jpg

Universiteit Locatie

Berlijn is een opwindende en kleurrijke hoofdstad van Duitsland en trekt mensen van over de hele wereld aan. Als hotspot voor de wetenschap zijn er in Berlijn 13 universiteiten, waaronder Humboldt-Universität zu Berlin en Freie Universität Berlin. Charité - Universitätsmedizin Berlijn is de medische faculteit van beide prestigieuze universiteiten. Bovendien is hier een aantal niet-universitaire onderzoekscentra gevestigd, zoals het Max Delbrück Center for Molecular Medicine, het Max Planck Institute for Human Development, het Leibniz Research Center for Molecular Pharmacology en het Max Planck Institute for Infection Biology.

Locaties

Berlijn

Address
Charité — Universtätsmedzin Berlin
Charitéplatz 1

10117 Berlijn, Berlijn, Duitsland