Medizinische Hochschule Brandenburg

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Wat moet een arts of klinisch psycholoog van morgen? Welke ziekten worden veroorzaakt door de demografische veranderingen voor ons? Hoe is geïndividualiseerd, high-tech geneeskunde betaalbare en humaan?

De Medical School Brandenburg Theodor Fontane (MHB) ziet haar oprichtende missie alsmede haar unique selling point in een specifieke reactie op de veranderende behoeften van onze samenleving aan de gezondheidszorg in het algemeen en de medische opleiding, psychotherapeuten, klinisch psychologen en andere gezondheidswerkers in het bijzonder.

Uit het land. Voor het land.

De Medical School Brandenburg Theodor Fontane (MHB) is een door de staat erkende universiteit in de gemeentelijke en profit organisaties. Het staat voor innovatieve onderwijsconcepten en voor de eenheid van onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg. Met onze drie Universitaire ziekenhuizen Ruppin klinieken, Municipal Hospital Brandenburg en Immanuel Hospital Bernau, Brandenburg Heart Center en op dit moment het hele land 20 samenwerkende ziekenhuizen en 35 onderwijspraktijken combineren we op wetenschap gebaseerde en praktische deskundigheid voor de studie van een nieuwe generatie van de artsen en psychologen. Target en tot vaststelling van de claim Medische Universiteit van Brandenburg is één van de vereisten voor de toekomstige werkgelegenheid wetsvoorstel om vast te stellen ter ondersteuning van modern en praktisch, en liberale en holistische onderwijs. Met de training en opleiding van technisch bekwame, menselijk competente en geëngageerde artsen en psychologen, willen we actief bijdragen aan de oplossing van de huidige problemen en maken de beste zorg voor de patiënt voor het land. In Brandenburg. En daarbuiten.

De Medische Universiteit van Brandenburg ziet zichzelf als een publiek-welzijn-georiënteerde universiteit met een uniek in deze vorm groep aandeelhouders van gemeenten, ziekenhuizen en sociale welvaart. Tegen de achtergrond van onze oprichters impuls en op basis van onze doelstelling willen wij een universiteit en wie iets dat onderwijs en onderzoek moedig nieuwe wegen, moedig nieuwe baanbrekende en draagt ​​als een educatief pionier voor het oplossen van urgente maatschappelijke vraagstukken vertrouwt. En we willen een universiteit en dat de ruimte voor de ontwikkeling van talent en de ontwikkeling van de persoonlijkheid.

Een universiteit die streeft naar het ontwikkelingspotentieel van ieder individu, die het bevordert en eisen individu. Een universiteit die hun leren, innovatie en het vermogen te verhouden nieuwe bewijst opnieuw en opnieuw in toekomstige taken. Een universiteit waar er niet alleen een genot om te studeren, maar ook om te leren, om onderzoek en werk te doen. En tot slot, een universiteit die een bijdrage leveren aan de gezondheidszorg in het land, de toekomst van de gezondheidszorg en sociale veranderingen met hun winst zakelijke grondwet individuen en hun specifieke groep aandeelhouders van gemeenten, ziekenhuizen en Diakonie willen.

Geneeskunde en psychologie met hart, met de hand en de hersenen

Het onderzoek richt zich op de geneeskunde van de vergrijzing, die alle processen, mechanismen en veranderingen die optreden in het verouderingsproces en daardoor ziekte veroorzaken of beperkingen van lichaam of geest dat de medische diagnose, behandeling of preventie nodig omvat.

De academische self-concept MHB zowel gebaseerd op de bevindingen van fundamenteel onderzoek, op basis van de andere kant, maar ook op een holistische, humanistische, persoonlijke en geïntegreerde geneeskunde en psychologie met hart, met de hand en de hersenen, waar de mens met zijn individuele, fysieke, sociale en psychologische situatie in het centrum en niet alleen de medische of technische voorziening zaak.

Ruppin klinieken, het Stedelijk Ziekenhuis in Brandenburg an der Havel en de handeling Immanuel Hospital Bernau Brandenburg hartcentrum als universitaire ziekenhuizen en garanderen met hun professoren de nauwe band tussen onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg. Andere medewerkende klinieken en onderwijspraktijken en een aantal gerenommeerde partners uit de gezondheid, politiek en wetenschap zijn actief betrokken.

De deelstaat Brandenburg is het enige gebied land dat geen eigen medische faculteit waren geweest en waar zij werd aangeboden geen zelfstandige medische opleiding. Met de oprichting van MHB dit gat zal geleidelijk gesloten. Jaarlijks beginnen 48 medische studenten, 42 studenten in het bachelor's degree en vanaf 2016 aanvankelijk werd verwacht 21 studenten in de masteropleiding en Klinische Psychologie (M.Sc.).

Met de planning van verdere studies van medische en psychologische velden (zoals psychotherapie, creatieve therapie en andere beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg) is de ontwikkeling van MHB tot een college van Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen in Brandenburg een mogelijke toekomstperspectief.

Deze school biedt programma's in:
  • Duits

Bekijk BSc's » Bekijk MSc\'s »

Contact

Medizinische Hochschule Brandenburg Theodor Fontane

Adres Medizinische Hochschule Brandenburg Theodor Fontane Referat für Studienangelegenheiten Fehrbelliner Straße 38
16816 Neuruppin, Brandenburg, Duitsland
Website http://www.mhb-fontane.de/
Telefoon +49 3391 3914210