Lees de Officiële Beschrijving

Wat moet een arts of klinisch psycholoog van morgen kunnen doen? Welke ziekten komen bij ons door demografische verandering? Hoe blijft geïndividualiseerde, hoogtechnologische geneeskunde betaalbaar en menselijk?

De Medizinische Hochschule Brandenburg Theodor Fontane ( MHB ) ziet zijn oprichtingsmissie en zijn unieke verkoopargument in een specifiek antwoord op de veranderende eisen van onze samenleving aan het gezondheidssysteem in het algemeen en het onderwijs aan de arts, psychotherapeuten, klinisch psychologen en andere gezondheidswerkers in het bijzonder.

Het land uit. Voor het land.

De Medizinische Hochschule Brandenburg Theodor Fontane ( MHB ) is een door de staat erkende universiteit in sponsoring door gemeenten en non-profitorganisaties. Het staat voor innovatieve leerconcepten en voor de eenheid van onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg. Met onze drie universitaire ziekenhuizen Ruppiner Kliniken , Städtisches Klinikum Brandenburg en Immanuel Klinikum Bernau , Heart Center Brandenburg en momenteel meer dan 20 samenwerkende klinieken en ongeveer 100 onderwijspraktijken, bundelen we op wetenschap gebaseerde en praktijkgerichte knowhow voor de studie van een nieuwe generatie artsen en psychologen.

Het doel en de grondleggende claim van de Brandenburg University of Applied Sciences is om een ​​moderne en praktische evenals liberale en holistische opleiding tot stand te brengen die voldoet aan de eisen van het toekomstige beroep. Met de kwalificatie en opleiding van technisch ervaren, menselijke competente en sociaal geëngageerde artsen en psychologen, willen we een actieve bijdrage leveren aan de oplossing van de huidige problemen en aan de best mogelijke patiëntenzorg voor het land. In Brandenburg. En verder.

De Medizinische Hochschule Brandenburg ziet zichzelf als een op het openbaar welzijn gerichte universiteit met een unieke kring van gemeenten, ziekenhuizen en diaconie. Tegen de achtergrond van onze grondleggende impuls en op basis van onze doelstelling willen we een universiteit worden en worden, die iets moedigs durft te doen in onderwijs en onderzoek, moedig nieuwe wegen inslaan en als pionier in het onderwijs dringende sociale vragen oplossen. En we willen een universiteit worden en worden die ruimte biedt voor de ontwikkeling van talent en de ontwikkeling van persoonlijkheid.

Een universiteit die streeft naar het individuele ontwikkelingspotentieel van elk individu dat dit promoot en eist. Een universiteit die zijn vermogen om te leren, te innoveren en zich opnieuw en opnieuw verhoudt te bewijzen in toekomstige taken. Een universiteit die niet alleen van studie maar ook van lesgeven, onderzoeken en werken houdt. En last but not least: een universiteit die, met zijn charitatieve ondernemersstructuur en zijn speciale kring van partners van gemeenten, ziekenhuizen en diaconie, een bijdrage wil leveren aan de medische zorg in het land, aan de toekomst van gezondheid en aan sociale verandering.

Geneeskunde en psychologie met hart, hand en hersenen

Bij onderzoek ligt de nadruk op de geneeskunde van het ouder worden, die alle processen, mechanismen en veranderingen omvat die optreden als onderdeel van het verouderingsproces, leidend tot ziekten of beperkingen van het lichaam of de geest die medische diagnose, behandeling of preventie vereisen.

Aan de ene kant is het academische zelfconcept van de MHB gebaseerd op bevindingen van fundamenteel onderzoek, maar aan de andere kant is het ook gericht op holistische, humanistische, persoonlijke en geïntegreerde geneeskunde en psychologie met hart, hand en hersenen, waarin het individu, fysiek, sociaal en psychologisch Locatie staat centraal en niet alleen de medische of supply-technische case.

De Ruppiner Kliniken, de Städtische Klinikum in Brandenburg aan de Havel en de Immanuel Klinikum Bernau Heart Center Brandenburg fungeren als universitaire klinieken en garanderen met hun professoren de nauwe band tussen onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg. Andere samenwerkende klinieken en onderwijspraktijken evenals een aantal gerenommeerde samenwerkingspartners uit de sectoren gezondheid, politiek en wetenschap zijn actief betrokken.

De deelstaat Brandenburg was voorheen het enige landgebied dat geen eigen medische faculteit had en waarin geen onafhankelijk artsenonderwijs werd aangeboden. Met de oprichting van MHB deze kloof geleidelijk worden gesloten. Elk jaar starten 48 medische studenten, 42 niet-gegradueerde en afgestudeerde studenten en vanaf 2016 beginnen in eerste instantie 21 studenten in de masteropleiding Klinische Psychologie en Psychotherapie (M.Sc.).

Met de planning van verdere opleidingen op medisch en psychologisch gebied (zoals psychotherapie, creatieve therapie en andere gezondheidsberoepen), is de verdere ontwikkeling van MHB tot een universiteit voor geneeskunde en gezondheidswetenschappen in Brandenburg een potentieel toekomstperspectief.

Opleidingen te volgen in:
Duits
Medizinische Hochschule Brandenburg Theodor Fontane
Address
Medizinische Hochschule Brandenburg Theodor Fontane Referat für Studienangelegenheiten Fehrbelliner Straße 38
16816 Neuruppin, Brandenburg, Duitsland
Website
Telefoonnr.
+49 3391 3914210