University of Oulu

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De University of Oulu is een internationale wetenschapsuniversiteit die innovatie creëert voor de toekomst, welzijn en kennis door multidisciplinair onderzoek en onderwijs. Toekomstige innovatie gaat over het zoeken, gebruiken en toepassen van nieuwe kennis. De University of Oulu onderzoekt mensen en cultuur in een veranderende leefomgeving, evenals mogelijkheden die nieuwe technologie biedt voor het verbeteren van het welzijn van mens en milieu. De University of Oulu is een multidisciplinaire expert in Northernness.

Top 3 redenen om hier te studeren

 • Aan de University of Oulu bevorderen we het leren en voeren we onderzoek uit dat de grenzen van het bekende overschrijdt.
 • De impact van de universiteit is gebaseerd op uitmuntendheid, hoge ambitie en productiviteit in al onze activiteiten.
 • Onze strategie is om onze betekenis in internationaal onderzoek te vergroten en onze rol naast de wereldleiders op onze aandachtsgebieden te waarborgen.

Over ons

# 201 World University Rankings
door Times Higher Education
# 401
Academische ranglijst van werelduniversiteiten
door Shanghai Jiao Tong University
oulumap

Geschiedenis

Onze onderzoeks- en onderwijsgemeenschap is opgericht in 1958 en telt 16.000 studenten en 3000 werknemers, en een van de grootste en meest multidisciplinaire universiteiten in Finland. De tien faculteiten, de vele afdelingen en de gespecialiseerde onderzoekseenheden van de University of Oulu de basis voor multidisciplinair onderzoek, innovatie en training van experts voor veeleisende professionele taken.

Onderwijs

De structuur van 10 faculteiten weerspiegelt het profiel van de University of Oulu in onderzoek, onderwijs en maatschappelijke functies. De faculteiten zijn:

 • Biochemie en moleculaire geneeskunde BMM
 • Onderwijs EDU
 • Geesteswetenschappen HUM
 • Informatietechnologie en elektrotechniek ITEE
 • Medicijnen MED
 • Oulu Business School OBS
 • Oulu Mining School OMS
 • Oulu School of Architecture OSA
 • Science SCI
 • Technologie TECH

Onderzoek

Aan de University of Oulu bevorderen we leren en doen we onderzoek dat de grenzen van het bekende verlegt. We gebruiken ons volledige potentieel om bij te dragen aan het oplossen van enkele van de grootste mondiale uitdagingen, waaronder duurzaam gebruik van hulpbronnen, verantwoord ondernemen, menselijk welzijn en levenslange gezondheid, intelligente systemen en ontwikkeling van diensten, en het benutten van milieurisico's.

Carrière

De University of Oulu in Noord-Finland is een internationale, multidisciplinaire onderzoeksuniversiteit met een rijke pool van creatief en intellectueel talent. Meer specifiek omvat de University of Oulu een wetenschapsuniversiteit, een technische universiteit en een business school in dezelfde organisatie. De regio Oulu wordt erkend als een R van wereldklasse

Diensten

Studentenvoorzieningen

UniOulu zorgt voor individuen. Wij ondersteunen uw academische uitdagingen met een functionerende infrastructuur en eenvoudige toegangsondersteuning. Op uw afdeling heeft u een persoonlijk academisch contact dat terloops kan worden aangesproken met hun voornaam en die u zal helpen bij het maken van uw individuele studieplan. Een goed voorbereid studieplan is een waardevol hulpmiddel om vooruitgang te boeken in je studietraject. Je ontmoet je Kummi, eerste studentcollega, online, zelfs voordat je aankomt. Kummi's zijn ouderejaars studenten van de University of Oulu opgeleid om je in het begin te helpen wennen aan het dagelijkse leven in Oulu.

Studenten Huisvesting

De lokale studentenhuisvestingsstichting PSOAS biedt een breed scala aan accommodatiemogelijkheden, van gedeelde appartementen tot studio's, rondom de stad. Waar u ook woont in Oulu, diensten variërend van supermarkten tot bibliotheken en sportfaciliteiten zijn dicht bij uw huis. PSOAS wordt door studenten gerangschikt als een van de toonaangevende woningaanbieders ter wereld.

Tellus Innovation Arena

Tellus Innovation Arena is een open innovatieruimte in het hart van het campusgebied van Linnanmaa. Het is gebouwd voor leren, samenwerken en evenementen voor alle ruimdenkende ontdekkingsreizigers van binnen en buiten de universiteit. Ontmoet mensen, ontwikkel ideeën en presenteer projecten - het maakt het verschil.

Gezondheidszorg

Studentengezondheidszorg voor alle bachelor- en masterstudenten bevindt zich op de Linnanmaa-campus. Gezondheidsdiensten omvatten medische, mentale en tandheelkundige behandelingen. De meeste diensten zijn gratis, voor sommige geldt een nominale vergoeding.

oulustudents102

Studentenleven

Studentenorganisaties zijn experts in het organiseren van culturele activiteiten, sportevenementen, feesten en reizen in Finland. Deze studieveldspecifieke organisaties hebben internationaal ervaren leden met kennis uit de eerste hand om te delen. Daarnaast zijn er twee universiteitsbrede studentenorganisaties met een speciale interesse in vraagstukken in het internationale onderwijs.

Universitaire sporten

Finnen zijn sportliefhebbers. De universiteit biedt sportactiviteiten voor haar studenten en medewerkers, variërend van ballet tot klimmen en yoga, van kajakken tot langlaufen. Voel je vrij om degene te kiezen die het dichtst bij je lichaam en ziel staat!

Locaties

Oulu

Address
University of Oulu
Pentti Kaiteran katu 1

90570 Oulu, Finland

Accreditaties

EFMD Equis Accredited