Lees de Officiële Beschrijving

ESCP Europe, opgericht in 1819, 's werelds eerste bedrijfsschool, werd opgericht door een groep economische wetenschappers en zakenmensen, waaronder de bekende econoom Jean-Baptiste Say en de gevierde handelaar Vital Roux. Jean-Baptiste Say was een pleitbezorger van het economisch liberalisme en wordt vaak gecrediteerd met het concept van ondernemerschap al in 1800 te hebben bedacht. Vital Roux is vooral bekend omdat het in grote mate heeft bijgedragen aan de uitwerking van de Handelswet in 1807 en ook voor zijn -front denken in innovatieve pedagogiek. Men kan daarom stellen dat de oprichting van ESCP Europe de uitvinding van het concept "business school" vertegenwoordigt.

Hoewel het merk ESCP Europe in bijna 200 jaar geschiedenis is geëvolueerd, is het altijd trouw gebleven aan de eerste drie letters. Beginnend in 1819 onder de naam Ecole Spéciale de Commerce et d'Industrie en kort daarna omgedoopt tot Ecole Supérieure de Commerce, ontwikkelde het zich vijftig jaar later in 1869 tot ESCP. Na fusie met zijn zusterschool, de European School of Management (EAP), in 1999, de school heette ESCP-EAP voor ongeveer een decennium. Ten slotte is in 2009 de naam van de school veranderd in ESCP Europe, waarbij expliciet werd verwezen naar zijn Europese erfgoed en positionering.

Het internationale bereik van ESCP Europe is al vanaf jonge leeftijd zichtbaar. Al de klas van 1824 telde 30% van de internationale studenten met 15 verschillende nationaliteiten, waaronder zeven Spanjaarden, vijf Brazilianen, vijf Nederlanders, vier Duitsers en twee Amerikanen. Taalonderwijs was een essentieel onderdeel van het eerste curriculum dat, naast de Franse grammatica, ook cursussen in het Engels, Duits en Spaans omvatte. Vanaf 1825 werden in totaal tien talen onderwezen bij ESCP Europe en moesten studenten er minimaal drie van leren.

Ongeveer anderhalve eeuw later was ESCP Europe opnieuw een pionier door de oprichting van een bedrijfsschool met meerdere campussen. Om te reageren op de Europese roeping van de school, werden campussen in Duitsland en in het Verenigd Koninkrijk in 1973 geopend, gevolgd door Spanje in 1988, Italië in 2004 en Warschau in 2015. In de context van een steeds meer geglobaliseerde wereld, de ambitie van ESCP Europe is het vandaag om echt Europese managers op te leiden door het verband tussen humanistische waarden en managementeducatie te bevorderen. ESCP Europe wordt een echte Europese school die openstaat voor de wereld.

Missie en waarden

ESCP Europe verbindt en vormt de bedrijfswereld door kennis en praktijk van crosscultureel management te bevorderen.

Onderwijsmanagement vanuit een interdisciplinair perspectief op het hoogste niveau van academische excellentie, we ontwikkelen cultureel intelligente, meertalige leiders, die ruimdenkend, flexibel en verantwoordelijk zijn.

Als managers en ondernemers zijn de afgestudeerden van ESCP Europe uitgerust om te leiden en te inspireren in een geglobaliseerde wereld.

Belangrijkste feiten

 • 6 ESCP Europe-campussen in Berlijn, Londen, Madrid, Parijs, Torino en Warschau
 • Triple geaccrediteerd: AACSB, EQUIS, AMBA
 • The World's First Business School (geschat 1819)
 • Meer dan 150 hoogleraren die onderzoek verrichten en meer dan 20 nationaliteiten vertegenwoordigen op onze 6 campussen
 • 90 geaffilieerde hoogleraren, 40 gastprofessoren, meer dan 800 beoefenaars en experts
 • Meer dan 130 academische allianties in Europa en de wereld
 • Een volledig portfolio: Bachelor, Masters, MBA's, PhD's en Executive Education
 • 5.000 studenten in opleidingen die 100 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigen
 • 5.000 deelnemers op hoog niveau in maatwerktrainingen en executive education
 • 55.000 actieve alumni in meer dan 150 landen in de wereld
 • Europese governance die de diepe Europese identiteit van de school vertegenwoordigt
 • Regelmatig gerangschikt onder 's werelds beste business schools

campussen

Het onderscheidende model van ESCP Europe, een grensoverschrijdende multi-campus business school, belichaamt het hart van onze Europese identiteit. Met zijn zes stedelijke campussen in grote Europese steden, draagt ​​ESCP Europe actief bij tot de ontwikkeling van een Europese managementcultuur en biedt de school de mogelijkheid om een ​​uniek type van interculturele bedrijfseducatie aan te bieden:

 • BERLIN
 • LONDEN
 • MADRID
 • PARIJS
 • TORINO
 • WARSCHAU
Opleidingen te volgen in:
 • Engels
 • Frans

Deze school biedt ook:

Master

ESCP Europe Business School

Het doel van de Specialized Master® in Biopharmaceutical Management is om toekomstige managers van farmaceutische, medische advies- en biotechnologiebedrijven voor te ber ... [+]

Aanvragen voor de 2019 Intake zijn gesloten. Aanvragen voor de 2020-intake gaan van start in oktober 2019.

Het doel van de ESCP Europe Specialized Master in Biopharmaceutical Management is om toekomstige managers van farmaceutische, medische advies- en biotechnologiebedrijven klaar te stomen voor onmiddellijke opname in een professionele omgeving die momenteel ingrijpende veranderingen ondergaat.

Internationalisering en toegenomen afhankelijkheid van nieuwe informatietechnologieën zijn zijn kenmerken.

Met zijn nauwe banden met grote multinationals in de farmaceutische industrie en twee ESCP Europe-leerstoelen op het gebied van gezondheid en communicatie, biedt het programma praktische training die kennisverwerving combineert met de ontwikkeling van besluitvormingsvaardigheden. Het programma wordt zowel op onze campus in Parijs als op onze campus in Londen onderwezen.... [-]

Frankrijk Parijs Verenigd Koninkrijk Londen
September 2020
Engels,Frans
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Address
Peking, Peking, China
Telefoonnr.
false
ESCP Europe - London Campus
Address
ESCP Europe Campus London 527 Finchley Road
NW3 7BG Londen, Engeland, Verenigd Koninkrijk
Website
Telefoonnr.
false
ESCP Europe
Address
ESCP Europe Campus Berlin Heubnerweg 8-10
14059 Berlijn, Berlin, Duitsland
Website
Telefoonnr.
+49 30 320070
ESCP-EUROPE Torino
Address
ESCP Europe Torino Campus Corso Unione Sovieticà, 218 bis
10134 Turijn, Piëmont, Italië
Website
Telefoonnr.
+39 011 670 5894
ESCP Europe
Address
ESCP Europe Campus Paris 79, avenue de la République
75543 Parijs, Île-de-France, Frankrijk
Website
Telefoonnr.
+33 1 49 23 20 00
Address
Delhi, India
Telefoonnr.
false
Address
ESCP Europe Warsaw Campus c/o Kozminski University 57/59 Jagiellonska St.
03-301 Warschau, Woiwodschap Mazovië, Polen
Telefoonnr.
false