ESO Paris - École Superieure d'Osteopathie (SUPOSTEO)

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De Hogere School voor Osteopathie werd geboren in april 1990 door de huidige voorzitter en directeur Roger Caporossi Studies, osteopaat afgestudeerd aan de Teaching Company, Studies & Technieken van Osteopathic Research, expert training en de praktijken met betrekking tot deze discipline.

Oprichting van private hoger onderwijs ingeschreven bij de rector van de Academie van Créteil - Minister van universiteiten, door het ministerie van Volksgezondheid goedgekeurd bij besluit van 9 augustus 2007 heeft de missie van de ESO is exclusieve beoefenaars, managers vormen en competent, op basis van de aanbevelingen van de International Society of osteopathie en de Wereldgezondheidsorganisatie preventie en gezondheid behoud Organisatie.

ESO is de historische school van de osteopathie opleiding, die na bachelor in Frankrijk. Sterker nog, sinds haar oprichting, de oprichting neemt een voorloper aanpak van de opleiding in osteopathie door als eerste naar:

vrijstellen in Frankrijk, na de baccalaureaat of gelijkwaardig, een volledige cursus van het type universiteit, 5 jaar van de initiële opleiding full-time osteopathie, vraagt ​​de directie van Volksgezondheid en Sociale Zaken voor de rechtmatigheid van een initiële osteopathie opleiding na de bachelor (1990) aanvraag tot registratie van de activiteiten van hoger onderwijs met het ministerie van Onderwijs (1992) format lesgeven aan de door de Europese Unie in Bologna normen (2001) stellen een herziening van de selectie aan het einde van het eerste jaar van de opleiding, geïntegreerde voorbereidende (2003) voor het opnemen van het afstuderen, de Franse Osteopathie mate, de Nationale Directory of Professional certificeringen (diploma gecertificeerd Level II Besluit van 10 april 2009 - PB 21 april 2009). In 2014, werd ESO bevestigde de opname van een diploma in de Level I (ministerieel besluit van 20 januari 2014).

ESO is ook en vooral de eerste school voor osteopathie tot ISO 9001 mei 2003 gecertificeerd voor de kwaliteit van het onderwijs, de organisatie en het beheer ervan door Lloyd's Register Quality Assurance, wereldwijd n ° 1 organisatie voor de certificering aan de internationale kwaliteitsnormen. Deze certificering wordt bevestigd door de Franse Accreditatie Commissie (COFRAC) op 13 mei 2003. De kwaliteit van de door de ESO, de organisatie, de inhoud en de duur voorgestelde curriculum zijn vandaag de dag voor het vak een referentie voor de initiële opleiding in osteopathie, een standaard die instellingen zijn de inspiratie veeleisender in Frankrijk en Europa.

Gelegen in het hart van de campus van de universiteit in Marne-la-Vallée, de Hogere School voor Osteopathie heeft een bevoorrechte locatie die het mogelijk maakt de Franse en buitenlandse studenten aan hogere studies in een rustige en groene, hoewel de omgeving ondernemen (luchthaven van Roissy Charles de Gaulle en Orly op 30 min., Parijs Gare de Lyon 20 minuten. met de RER A). ESO verwelkomt 600 studenten per jaar, op alle niveaus van het onderwijs. Nabijheid van andere colleges op de campus bevordert de uitwisseling tussen mensen van verschillende achtergronden.

De cursussen worden gegeven door een faculteit van 120 leraren: osteopaten Franse en buitenlandse professionals uit de medische experts, wetenschappers, academici, onderzoekers, natuurlijk assistenten, TD en TP.

Waarom ESO

Het kiezen van de juiste school voor osteopathie is essentieel.

De criteria ESO

Ruime kamers, modern en aangepast aan de leer van de osteopathie.
De anciënniteit van de historische eerste school in Frankrijk exclusieve osteopaten al meer dan 20 jaar in het internationale formaat na bin vormen.
Een zekere mate in RNCP geregistreerd, het niveau van titel I.
De aanwezigheid van een echte osteopathie clinic onder begeleiding van professionals dat de behandeling van de 'echte' patiënten gedurende 4 jaar studie garandeert.
Academic partnerschappen (Reims, Evry).
Real middelen voor onderzoek in de osteopathie (laboratorium teams).
Een rijke en intense studentenleven.
Professionele integratie bijna 100%.

ESO in cijfers

6000 m2 van de gebouwen in het hart van het universitair centrum van Cité Descartes.
160 stakeholders: osteopaten, gezondheidswerkers, onderzoekers.
40 spreekkamers binnen IA geïntegreerd kliniek.
80 externe opleidingen (ziekenhuis, kliniek, het bedrijfsleven, de sportclub, ...).
10% van de studenten in duale opleiding in Master.
1 Research Unit
1 documentatiecentrum (bibliotheek, mediatheek).
2 studentenwoningen 150 kamers en 190 kamers.

Locaties

Parijs

École Superieure d'Osteopathie

Address
Cité Descartes, 8 rue Alfred Nobel
Champs-Sur-Marne

77420 Parijs, Île-de-France, Frankrijk
Telefoonnr.
+33 1 64 61 66 21