Queen Mary University of London

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Barts and The London heeft een lange en illustere geschiedenis. De medische school heeft studenten sinds de achttiende eeuw opgeleid en loopt altijd voorop in het medisch onderwijs

129941_blue-and-silver-stetoscope-40568.jpg

Engeland's eerste medische school

Het Medical College in het London Hospital, de eerste speciaal gebouwde medische school in Engeland, opende in 1785 een voortrekkersrol in een nieuw soort medisch onderwijs dat zowel theoretisch als klinisch onderwijs gaf.

In 1791 werd in het St. Bartholomew's ziekenhuis een speciaal daarvoor gebouwd collegezaal gebouwd en in 1822 keurden de gouverneurs de verstrekking van medische opleiding in het ziekenhuis goed. Beide hogescholen in The London en St Bartholomew's werden samenstellende organen onder de University of London in 1900.

De tandheelkundige school opende in 1911 in Londen, verwierf het nieuwe tandheelkundig instituut en breidde het aantal studenten in de jaren zestig uit.

Een nauwe associatie tussen de twee medische hogescholen werd ontwikkeld na de Koninklijke Commissie voor Medisch Onderwijs in 1968, en tegelijkertijd werden nieuwe banden met het toenmalige Queen Mary College opgezet. In 1989 werd het pre-klinische onderwijs aan de twee medische hogescholen samengevoegd en gevestigd in het gebouw van de Basic Medical Sciences in Queen Mary.

Pas in 1995 fuseerden de twee hogescholen formeel onder de Queen Mary University of London .

130309_rsz_qm0156.jpg

Locaties

Londen

Address
Mile End Rd, Bethnal Green
E1 4NS Londen, Engeland, Verenigd Koninkrijk

Victoria

Address
Triq l-Arċisqof Pietru Pace
VCT 2520 Victoria, Malta