University of Veterinary Medicine Budapest

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De meest actuele informatie over de University of Veterinary Medicine Budapest zonder daadwerkelijk naar Boedapest te reizen

Hier is de lijst met informatiebronnen die u mogelijk nuttig vindt:

  • Boek een online afspraak!
    Als je het gevoel hebt dat de universiteit je interesse heeft en je wilt meer weten over het toelatingsproces, dan kan het nuttig zijn om een gesprek te voeren met een van onze toelatingsfunctionarissen. U kunt hier een afspraak van 20 minuten met hen boeken: href = "https://indico.univet.hu/e/admissioninfo .


  • Volg een virtuele rondleiding aan de universiteit!
    Hier vindt u een link naar de virtuele rondleiding op de universiteit: href = "https://univet.hu/virttour/eng/ . Volgend op de kleine pijltjes en informatiepunten, kunt u een idee krijgen van het kamp ons zonder het daadwerkelijk te bezoeken.

Meer online informatiekanalen (video's, getuigenissen, online presentatie, animatie etc.) zijn beschikbaar op www.univet.hu/en

58742_lo_53.jpg

De University of Veterinary Medicine is de enige veterinaire school in Hongarije. Het is een staatsinstelling die onder toezicht staat van en wordt gefinancierd door het Hongaarse Ministerie van Menselijke Capaciteiten en is geaccrediteerd om de diploma's van Doctor in de Diergeneeskunde (DVM) en de postdoctorale graad van Philosophiae Doctor (Ph.D.) in de veterinaire wetenschappen af te geven. De universiteit heeft een ononderbroken onderwijsrecord voor meer dan twee eeuwen, waardoor het een van de oudste veterinaire scholen ter wereld is.

Een korte geschiedenis van veterinair onderwijs in Hongarije

In 1787, kort na de oprichting van 's werelds eerste veterinaire school (1762, Lyon), werd een "leerstoel voor dierengenezing" opgericht aan de Faculteit Geneeskunde in de stad Pest (nu een deel van de stad Boedapest) om studenten te voorzien van van geneeskunde en chirurgie met basiskennis van dierziekten en hun beheer, een integraal onderdeel van de huisartsactiviteit op dat moment.

Als onafhankelijke universiteit heeft de school in de eerste helft van de 20e eeuw een internationale reputatie opgebouwd.

Als onderdeel van de landelijke reorganisatie van het hoger onderwijs in 2000 werd de universiteit de faculteit voor diergeneeskunde van de nieuw opgerichte Szent István-universiteit. Vanaf de zomer van 2016 is onze school weer onafhankelijk geworden, vandaar de vroegere naam die de Universiteit voor Diergeneeskunde hanteert.

58743_lo_59.jpg

Internationale accreditatie

In 1995 werd de veterinaire school internationaal geaccrediteerd door de European Association of Establishments for Veterinary Education (EAEVE). De vervolgbezoek vond in 2004 plaats met een positief resultaat. De accreditatie van de veterinaire school in Boedapest werd versterkt door de EAEVE en de FVE (Federation of Veterinarians of Europe). Het Accreditatierapport concludeert: " De Universiteit voor Diergeneeskunde kan een trotse positie claimen onder haar Europese tegenhangers. De jonge afgestudeerden hoeven niet bang te zijn om te concurreren met hun Europese collega's voor hun kennis en praktische vaardigheden. "

Sinds 2004 is Hongarije een volwaardig lid van de Europese Unie, wat betekent dat diploma's binnen de EU worden geaccepteerd en dat ze gelijk zijn aan diploma's uit andere EU-landen. Het Budapest-diploma wordt naast EU-landen ook in diverse andere geaccepteerd. Na het afleggen van een bestuursexamen in Canada of de VS hebben de afgestudeerden recht op een residentie en oefenen ze in Noord-Amerika.

Feiten en cijfers

De University of Veterinary Medicine Budapest is, in voorkomend geval voor een land met 10,5 miljoen inwoners, de enige veterinaire school in Hongarije. De huidige inschrijving is ongeveer 100, 120 en 120 studenten voor respectievelijk de Hongaarse, Duitse en Engelse programma's. Dit betekent dat we in totaal 1400 leerlingen hebben op de veterinaire school. Zoals bij alle staatsuniversiteiten in het land, staat de universiteit officieel onder toezicht van het ministerie van Onderwijs en worden haar onderwijs- en onderzoeksprogramma's ook gesponsord door het ministerie van Landbouw en Regionale Ontwikkeling en de Hongaarse Academie van Wetenschappen.

58744_fb_lo_69.jpg

Locaties

Boedapest

Address
István u. 2
1078 Boedapest, Hongarije