University of Veterinary Medicine Budapest

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Een virtuele rondleiding van onze universiteit

58742_lo_53.jpg

De Universiteit van de diergeneeskunde, is de enige dierenarts in Hongarije. Het is een staatsinstelling onder toezicht en gefinancierd door het ministerie van menselijke capaciteiten en is geaccrediteerd om de diploma's van Doctor in de diergeneeskunde (DVM), bachelor of science in biologie en de postdoctorale graad Philosophiae Doctor (Ph.D. ) in de diergeneeskunde. De universiteit heeft ook een fundamentele rol in de opleiding in de masteropleiding in de biologie. De universiteit heeft meer dan twee eeuwen een ononderbroken onderwijsschrift, waardoor het een van de oudste dierenartsen ter wereld is.

Hongarije, door zijn vlakke gebieden die bijzonder geschikt zijn voor uitgebreide dierenfokkerij, was altijd een grootschalige producent en exporteur van dieren en dierlijke producten. Vanaf de late middeleeuwen werden grote veestapelen en vee naar de markten van Wenen, Neurenberg, München en de Noord-Italiaanse gemeenten gestuurd, waar Hongaarse vee, met name paard en vee, goed verkocht was. De verscheidene weken lange migratie naar de marktplekken proberen eerder voor de dieren en de bijbehorende gemonteerde herders die wisten waar weidegronden met vers gras en water onderweg vinden. Zij waren ook ervaren strijders die hun waardevolle goederen (en het geld terug op de weg) van de aanvallen van rovers verdedigen. Deze traditionele soort handel duurde tot de 16e eeuw toen het uitbreidende Turkse Rijk het grondgebied van het Hongaarse koninkrijk de komende 150 jaar in een slagveld omvatte.

Toen de Turken werden verdreven, werd een verwoest land achtergelaten. In de late 17e eeuw werd Hongarije een condominium met Oostenrijk onder de Habsburgse keizers. De oude commerciele routes werden vernieuwd, maar deze keer was ook Hongaarse vee en hun oorlogsvogters nodig voor het keizerlijk leger: vlees voor benodigdheden, paarden en ruiters om de kern van de beroemde Hongaarse lichtcavalerie, de "Hussars", te maken. Om deze reden hebben verlichte soevereinen van het multinationale imperium het nodig gezocht om een ​​basisinfrastructuur in Hongarije te ontwikkelen, het domein waar hun vlees, maïs, goede paarden en soldaten vandaan kwamen. Een deel van deze ontwikkelingen was de implementatie van een landelijk educatief systeem. Nieuwe universiteiten werden geopend en in 1782 besloot keizer Joseph II om een ​​school voor diergeneeskunde in de stad Pest te vestigen (nu deel van Boedapest).

Een korte geschiedenis van het diergeneeskunde in Hongarije

In 1787 werd kort na de oprichting van 's werelds eerste veterinaire school (1762, Lyons) een "Stoel voor Diergenezing" opgericht aan de Faculteit der Geneeskunde in de stad Pest (nu een deel van de stad Boedapest) om studenten te voorzien van de geneeskunde en de operatie met basiskennis van dierziekten en hun management, die integraal onderdeel uitmaken van de werkzaamheden van een huisartser op dat moment.

In de vroege negentiende eeuw riep de snelle uitbreiding van het traditionele paard- en veeteelt op de Hongaarse vlakten tot een adequate institutionele ontwikkeling. Bijgevolg werd de stoel voor diergenezing in 1851 onafhankelijk van de medische faculteit als het "koninklijk instituut voor diergeneeskunde". In 1899 werd de status veranderd aan die van een Royal College met het recht om het DVM diploma (Doctor Veterinariae Medicinae) uit te geven. Als onafhankelijke universiteit heeft deze school in de eerste helft van de 20ste eeuw een internationale reputatie verdiend. Vanaf 1960 behaalde het de status van een onafhankelijke universiteit.

Als onderdeel van de landelijke reorganisatie van het hoger onderwijs in 2000 werd de Universiteit de Faculteit Veterinaire Wetenschappen, Boedapest van de nieuw opgerichte Szent István Universiteit. Vanaf de zomer 2016 heeft onze school zijn onafhankelijkheid hersteld, dus de voormalige naam Universiteit van Veterinaire Geneeskunde is van toepassing. Het is verder op een staatsuniversiteit en het programma is voortdurend onder toezicht en geaccrediteerd door de Hongaarse Accreditatie Raad.

58743_lo_59.jpg

Internationale accreditatie

In 1995 werd de veterinaire school internationaal geaccrediteerd door de Europese Vereniging van Instellingen voor Veterinair Onderwijs (EAEVE). Het vervolgbezoek vond plaats in 2004 met een positief resultaat. De accreditatie van de Boedapest veterinaire school werd versterkt door de EAEVE en de FVE (Federatie van Dierenartsen van Europa). Het accreditatieverslag concludeert: "De Universiteit van Veeartsenykunde kan een trotse positie onder zijn Europese tegenhangers aannemen. De jonge afgestudeerden hoeven niet bang zijn om met hun Europese collega's te concurreren voor hun kennis en praktische vaardigheden. "

Hongarije is sinds 2004 een volwaardig lid van de Europese Unie, wat betekent dat de diploma's binnen de EU en hun equivalentie met graden uit andere EU-landen worden geaccepteerd. Het Budapest-diploma wordt in aanvulling op EU-landen in diverse andere landen ook geaccepteerd. Na afloop van een examens in Canada of in de VS zijn de afgestudeerden gerechtigd om te verblijven en in Noord-Amerika te oefenen.

Feiten en Cijfers

De Universiteit van Veterinaire Geneeskunde Boedapest is, zoals passend voor een land met een bevolking van 10,5 miljoen, de enige diergeneeskunde in Hongarije. Huidige inschrijving is respectievelijk ongeveer 100, 120 en 120 studenten voor de Hongaarse, Duitse en Engelse programma's. Dit betekent dat we in totaal 1 000 studenten op de dierenarts hebben. Net als bij alle staatsuniversiteiten in het land wordt de faculteit officieel onder toezicht van het Ministerie van Onderwijs en zijn onderwijs- en onderzoeksprogramma's gesponsord door het ministerie van Landbouw en Regionale Ontwikkeling en de Hongaarse Academie voor Wetenschappen.

58744_fb_lo_69.jpg

Locaties

Boedapest

Address
István u. 2
1078 Boedapest, Hongarije