Lees de Officiële Beschrijving

Sapienza Universiteit van Rome, opgericht in 1303 door paus Bonifatius VIII, is een van de oudste universiteiten in de wereld en een groot performer van de grootste universiteiten in internationale rankings.

Sinds de oprichting meer dan 700 jaar geleden, heeft Sapienza een belangrijke rol gespeeld in de Italiaanse geschiedenis en is direct betrokken bij belangrijke veranderingen en ontwikkelingen in de samenleving, economie en politiek. Het heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de Italiaanse en de Europese wetenschap en cultuur in alle gebieden van kennis.

De toekomst van de Sapienza begint vandaag dankzij haar rijke verleden en de bijdrage van de hele universitaire gemeenschap, met als voornaamste doelstellingen van onderzoek, onderwijs en opvoeding. Faculteit, studenten, technisch en administratief personeel maken deel uit van deze gemeenschap en dankzij hun respectieve vaardigheden en verantwoordelijkheden, ze dragen allemaal bij aan de reputatie en groei.

De belangrijkste campus, ontworpen door Marcello Piacentini, werd geopend in 1935. Het ligt dicht bij het centrum van de stad, en is de grootste in Europa - een echte stad in een stad waar de onderwijsactiviteiten worden geïntegreerd met bibliotheken, musea en uitgebreide diensten voor studenten. Faculteiten en departementen ook hun activiteiten uitvoeren in gedecentraliseerde locaties in verschillende delen van de stad. Er zijn twee andere universitaire campussen elders in Lazio.

Sapienza biedt een breed scala aan cursussen, waaronder opleidingen, cursussen voor promovendi, 1-2 jaar professionele cursussen en Specialisatie Scholen in vele disciplines, gerund door 63 departementen en 11 faculteiten. Met het academiejaar 2011-2012, de Universiteit ingehuldigd de School for Advanced Studies en evalueert de kandidaten op basis van educatieve verdienste, dat studenten met cursussen en activiteiten die gericht zijn op het stimuleren en ontwikkelen van hun capaciteiten door middel van wetenschappelijke, culturele en interdisciplinaire verrijking biedt.

Het is in elk opzicht een universitair onderzoek en onderwijs: Sapienza voert uitstekende wetenschappelijke onderzoek in de meeste disciplines, het bereiken van indrukwekkende resultaten, zowel op nationaal als internationaal niveau.

Sapienza verbetert ook onderzoek door het aanbieden van mogelijkheden om de academische wereld op een wereldwijde schaal. Dankzij een speciaal programma voor het bezoeken van professoren, veel buitenlandse onderzoekers en docenten regelmatig een bezoek aan de universiteit en een grote bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs- en onderzoeksprogramma's.

Zo'n 8.000 buitenlandse studenten worden regelmatig ingeschreven aan Sapienza. In aanvulling op deze, Sapienza stimuleert internationale uitwisseling: er zijn meer dan 1.100 inkomende en uitgaande uitwisselingsstudenten per jaar, dankzij een aantal mobiliteitsprogramma's.

Missie en Waarden

Sapienza Universiteit van Rome is een gemeenschap waarvan de belangrijkste doelstellingen zijn van onderzoek, onderwijs en opvoeding. Faculteit, studenten, technisch en administratief personeel zijn onderdeel van de gemeenschap en dankzij hun respectieve vaardigheden en verantwoordelijkheden, ze dragen allemaal bij aan de reputatie en groei. Sapienza heeft tot doel een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de kennismaatschappij door middel van onderzoek, onderwijs van hoge kwaliteit en internationale samenwerking. Sapienza is een autonome organisatie, een van de belangrijkste stakeholders in de internationale wetenschappelijke gemeenschap en een fundamentele partner op het gebied van kwaliteit van onderwijs en onderzoek. Bovendien is een cruciaal onderdeel van de lokale en nationale economie.

Fundamentele waarden die Sapienza identiteit te definiëren zijn:

Vrijheid van denken en onderzoek, om pluralistische cultuur garanderen en ideeën; Maatschappelijke verantwoordelijkheid, zodat onderzoek en onderwijs bij te dragen aan de sociale en economische ontwikkeling van de Italiaanse samenleving, haar steden en de natie; Autonomie op het gebied van onderwijs, onderzoek en organisatie; Concurrentie, binnen en buiten de universiteit systeem; Deelname van alle docenten, studenten, technische en administratieve personeel; Nauwe interactie tussen onderwijs en onderzoek om meer te bevorderen integratie; Innovatie in onderzoek en onderwijs als een vorm van toekomstige investeringen; Transparantie, met name tussen de universiteit en haar studenten; Continue verbetering als leidend principe in de organisatie en beheer; Ontwikkeling van professionele vaardigheden door middel van educatieve processen; Effectieve diensten voor studenten en andere leden van de gemeenschap

Opleidingen te volgen in:
  • Engels

Deze school biedt ook:


Sapienza University of Rome

De Bachelors-programma in de verpleegkunde, dat is de eerste en enige Nursing programma dat momenteel in het Engels gehouden in Italië, bereidt studenten om te werken als ... [+]

De Bachelors-programma in de verpleegkunde, Dat is de eerste en enige Nursing programma dat momenteel in het Engels gehouden in Italië, bereidt studenten om als gecertificeerd klinisch verpleegkundigen en gecertificeerd verpleegkundig specialisten (anesthesisten, verloskundigen, prenatale en gynaecologische zorg) in de publieke en private zorginstellingen in de hele Europese Gemeenschap werken.

Studenten zullen zowel de gemeenschap en de individuele behoeften in de gezondheidszorg studeren en te leren om te plannen, te beheren en te evalueren verpleegkundige zorg strategieën. Zij zullen worden opgeleid om de correcte toepassing van de diagnostische en therapeutische maatregelen te garanderen, handelend zowel individueel als in samenwerking met andere gezondheidszorg en sociale dienstverlening operators.... [-]

Italië Rome
Oktober 2019
Engels
Voltijd
3 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Sapienza University of Rome

Sapienza biedt een 6-jarige interfacultaire opleiding geneeskunde en chirurgie die volledig in het Engels wordt gegeven (programma F in het universitair ziekenhuis "Polic ... [+]

Geneeskunde is onderwezen aan de Sapienza Universiteit sinds het Studium Urbis werd gesticht in 1303 door paus Bonifatius VIII. In de loop der eeuwen heeft de faculteit kennis en invloed vergaard, de geneeskunde vormgegeven in zowel Italië als Europa en de gezondheid van de mens verbeterd. 


In het bijzonder biedt Sapienza een 6-jarige interfacultaire opleiding in geneeskunde en chirurgie die volledig in het Engels wordt gegeven (programma F in het universitair ziekenhuis "Policlinico") en open is voor studenten uit de hele wereld. 


Het doel van deze graad is om studenten op te leiden volgens de hoogste normen van de medische praktijk, gespecialiseerde clinici op te leiden in patiëntgerichte geneeskunde en cruciale kwesties aan te pakken in de mechanismen, preventie en behandeling van ziekten, evenals gezondheidszorg en basiswetenschappen.... [-]

Italië Rome
Oktober 2019
Engels
Voltijd
6 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands

Presentation Sapienza University of Rome

Sapienza University of Rome
Address
Piazza Borghese 9
00186 Rome, Lazio, Italië
Website
Telefoonnr.
+39 06 49911