Lees de Officiële Beschrijving

De University of Parma is een State University. Als zodanig is het zelfbestuur en heeft bestuurlijke, organisatorische en accountancy autonomie, het verlenen van diensten aan het grote publiek. Op 13 maart 962, Keizer Ottonian ik op Uberto, de bisschop van Parma, de inleiding van de universiteit in het 'Diploma' toegekend - een document dat de bisschop de macht te bestellen en te kiezen juridische leiders toegekend ('eligere et ordinare notarios') . Dit document is de basis van het creëren van een onderwijsinstelling die eeuwen later zou duren, en is nog steeds bewaard in het bisschoppelijk archief in Parma vandaag.

De Universiteit houdt 18 Afdelingen, 35 eerste graad cursussen, 6 één cyclus opleidingen, 38 tweede graad cursussen, Evenals vele Postgraduate scholen, Postgraduaat lerarenopleidingen, Degrees verschillende Masters 'en Onderzoek doctoraten (PhD).

Studenten kunnen kiezen tussen de gangen op: Arts and Humanities, Economie, Techniek en Architectuur, de Voedsel- en Landbouworganisatie, Recht en Sociale Studies, Wiskundige Fysische en Natuurwetenschappen, Geneeskunde en Chirurgie, Apotheek, Diergeneeskunde.

De ideale grootte van de universiteit (30.000 studenten, met meer dan 5.000 afgestudeerden per jaar, en ongeveer 2000 docenten en medewerkers) en de leefomstandigheden in Parma aantrekken van een groot aantal studenten uit heel Italië. Meer dan tweederde van onze geregistreerde studenten van buiten komen van Parma en de provincie Parma, waarin de universiteit plaatst in de hoogste rang voor het aantrekken van de meeste niet-verblijvende studenten landelijk.

De verschillende locaties van de universiteit kunnen studenten om te studeren in een comfortabele, efficiënte structuren in de buurt van groene gebieden, zoals de Campus: Een gebied 77 hectare ten zuiden van de stad, de opvang van wetenschappelijke deparments, onze campus bestaat uit afdelingen, moderne en goed uitgeruste collegezalen, comfortabele studiegebieden, technologisch geavanceerde laboratoria en een CNR centrum - evenals diverse sportfaciliteiten, een conferentiecentrum en een kantine. Deze belangrijke combinatie van structuren en mensen is absoluut uniek op de Italiaanse universiteit scene.

De andere universiteit nederzetting ligt in het hart van de stad met centrale gebouw van de universiteit dat het kantoor van de rector van de huizen, administratiekantoren en de juridische afdeling. In het hart van de stad ligt de medische school ook in het ziekenhuis gebied, de van de afdeling Economische Zaken, de Kunsten, Letteren, Geschiedenis en Sociale Dienst Wetenschappen en de oude cultuur, filosofie, Opleidingen en Moderne Talen afdeling. Tenslotte is de Diergeneeskunde afdeling bevindt zich in de onmiddellijke noord-westelijke rand van de stad.

In het hart van de stad, centrale gebouw van de universiteit herbergt de rector kantoor, administratiekantoren en Recht. De medische school is ook in de stad, gelegen in het ziekenhuis, terwijl de economie en de politieke wetenschappen zijn naast het Parco Ducale. De Letteren en Wijsbegeerte en Psychologie hebben hun campussen in het oude centrum van de stad, en Diergeneeskunde is gelegen in de onmiddellijke noord-westelijke rand van de stad.

De activiteiten en faciliteiten van de Universiteit van Parma aan te trekken van de deelname van een steeds groeiende studentenpopulatie. Er zijn informatie en loopbaanbegeleiding diensten aan studenten met hun universiteit gelieerde keuzes, goede relaties met buitenlandse universiteiten, en een levendige uitwisseling van studenten in termen van communautaire programma's, met inbegrip van vele beschikbare beurzen helpen. Bibliotheken, computer laboratoria en internettoegang punten, studentenwoningen en kantines, part-time banen, culturele activiteiten, een gratis nummer, en post-afstuderen loopbaanbegeleiding zijn allemaal beschikbaar voor studenten - samen met interviews en korte cursussen om onze afgestudeerden te helpen om werk te vinden.

Veel faciliteiten zijn beschikbaar voor studenten om de kwaliteit van hun studie en het universitaire leven te verbeteren. Sommige van deze zijn de gratis e-mail en ad hoc diensten voor gehandicapte studenten, taalcursussen op de Foreign Language Centre. Studenten kunnen zich ook aanmelden voor tentamens via het internet, downloaden administratieve formulieren, of toegang te krijgen persoonlijk voor elke student geleverde e-mail door de universiteit, waardoor een snelle en nauwkeurige communicatiekanaal.

De Universiteit van Parma website biedt studenten regelmatig bijgewerkte informatie en de ideale interface voor de communicatie met de universiteit.

Studenten hebben en veel mogelijkheden in de sport wordt beheerd door de Universiteit van Parma CUS met cursussen in alle disciplines in een reeks van structuren - ons zwembad, atletiekbaan, tennisbanen, voetbalvelden, golf werf, basketbal, rugby plaatsen, enz.

Musea, zoals CSAC in de Abbazia van Paradigna (www.csacparma.en) Met een indrukwekkende collectie Italiaanse kunstwerken (van ontwerp, architectuur, illustratie, reclame, fotografie), de Botanische Tuinen, het Natural Science musea en andere wetenschappelijke collecties, dan is de universiteit refrein: dit zijn de culturele activiteiten en studie ook kansen .

Internationale studenten zijn welkom aan de Erasmus en International Home de buurt van de San Francesco kerk, in het hart van de stad, en zij zullen profiteren van Italiaanse taalcursussen vooral geleerd om academische studie te helpen.

Twee van de niveau opleidingen II zijn volledig in het Engels gegeven, terwijl er een groeiende aanbod van het Engels onderwezen cursussen in de Architectuur Master of Science Course, in de engineering cursussen en in de geesteswetenschappen cursussen ook.

Opleidingen te volgen in:
  • Engels
  • Italiaans

Deze school biedt ook:


University of Parma

De cursus in verloskunde is een theorie van praktische training voor de toekomstige vroedvrouw. De focus ligt op diepgaande kennis van fysiologie, promotie en onderhoud v ... [+]

The Course in Midwifery is een theoretisch-praktische training voor de toekomstige verloskundige. De focus ligt op diepgaande kennis van fysiologie, promotie en onderhoud van de gezondheid van vrouwen in alle stadia van het leven met bijzondere aandacht voor het moeder-kind paar.

De cursus omvat de verwerving van 180 studiepunten, waarvan 60 voor praktische trainingsactiviteiten. De professionaliserende activiteit heeft de voorkeur, op het gebied van training, door de ondersteuning van een netwerk van klinische privéleraren gewijd aan elke individuele student in een één-op-één relatie.

Aan het einde van de cursus zal de afgestudeerde student een adequaat professioneel en klinisch oordeel geven in de hulp van de fysiologie, en zal hij in staat zijn om te werken in het beheer van obstetrische en gynaecologische pathologie.... [-]

Italië Parma
Oktober 2019
Italiaans
Voltijd
3 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University of Parma

De studenten van de University of Parma , Course van Bachelor's Degree in de verpleegkunde zijn ingeschreven in een drie-jaar full-time opleiding duurt. ... [+]

De studenten van de University of Parma , Course van Bachelor's Degree in de verpleegkunde zijn ingeschreven in een drie-jaar full-time opleiding duurt. Momenteel telt de Cursus 720 studenten en meer dan 150 leraren. De opleiding Bachelor of Nursing heeft een meerjarige traditie aan de University of Parma . De didactische programma's die de kernwaarden van de verpleegkunde weerspiegelen en oefenen om competenties te ontwikkelen voor een dynamische gezondheidszorgarena: de praktijk die wordt geïnformeerd door een lichaam van kennis en ervoor zorgt dat alle leden van het publiek veilige, kwaliteitsvolle zorg ontvangen.

De cursus van Bachelor's Degree in Nursing, volgt deze principes:... [-]

Italië Parma
Oktober 2019
Italiaans
Voltijd
3 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University of Parma

Masteropleiding Theorie en Methoden van Preventieve en Aangepaste Fysieke Activiteiten is een tweejarige gratis toegangsmaster voor 120 ECT's. Leraren lichamelijke opvoed ... [+]

Waar: Parma, Italië

Taal: Italiaans

Duur: 2 jaar

Maximum aantal studenten 139

Gratis toegang / toegang

Overzicht Masteropleiding Theorie en Methoden van Preventieve en Aangepaste Fysieke Activiteiten is een tweejarige gratis toegangsmaster voor 120 ECT's. Deze graad werd in 2009 vastgesteld volgens de DM 270/04. Leraren lichamelijke opvoeding en sportactiviteiten. Dit is een dagelijks leven en sociale participatie.

In het eerste jaar zul je de menselijke anatomie, fysiologie en pathofysiologische mechanismen bestuderen. Preventie en adaptieve programma's op basis van fysieke activiteit voor de adolescent, de volwassene en de ouderen zullen de belangrijkste onderwerpen van dit jaar zijn.... [-]

Italië Parma
Oktober 2019
Italiaans
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Address
Parma, Emilia-Romagna, Italië