Lithuanian University of Health Sciences

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Universiteit vandaag

De Lithuanian University of Health Sciences (LSMU, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas) is de grootste instelling voor hoger onderwijs voor biomedische wetenschappen in Litouwen, die studies, onderzoek en klinische praktijken met succes heeft geïntegreerd. LSMU bestaat uit twee hoofdacademies: Medical Academy en Veterinary Academy .

Studenten geneeskunde, tandheelkunde en verpleegkunde doen hun praktische vaardigheden op in het LSMU Hospital Kauno Klinikos , het grootste medische instituut in de Baltische staten. Meer dan 1.200 hooggekwalificeerde artsen en 2.400 verpleegkundigen zorgen elk jaar voor meer dan 78.000 patiënten in het LSMU-ziekenhuis. Het gehele medische personeel waardeert innovatieve en vooruitstrevende behandel- en diagnosemethoden die voldoen aan wereldwijde normen.

Apotheekstudenten verwerven praktische vaardigheden bij de Universiteitsapotheek, die niet alleen is bedoeld om het publiek te dienen, maar ook om de belangrijkste trainingsfaciliteit van de Faculteit Farmacie te zijn, studenten een breed spectrum van praktische kennis en vaardigheden te bieden en hen uit de eerste hand werkervaring te bieden . Studenten die dierenarts willen worden, verwerven hun praktische vaardigheden in grote en kleine dierenklinieken en operatiekamers van de Veterinaire Academie.

LSMU is een actieve deelnemer aan het ERASMUS-uitwisselingsprogramma. Studenten kunnen studeren aan buitenlandse universiteiten of naar het buitenland gaan voor een periode van maximaal een jaar. De contracten voor academische uitwisseling zijn ondertekend met universiteiten in 26 Europese landen. De meeste ERASMUS-partners bevinden zich in Duitsland, Spanje, Frankrijk, Finland en de andere EU-lidstaten.

128626_dr-2157993_1920.jpg

Onze visie

Een toonaangevende Europese universiteit voor gezondheidswetenschappen voor de welvaart van de samenleving. We zullen door de inspanningen van onze hele gemeenschap proberen een van de 701 beste universiteiten in de QS World University Rankings te worden.

Onze missie

De visie zal worden nagestreefd door middel van onze MISSIE - om wetenschappelijke kennis en de nieuwste resultaten in studies en wetenschap te creëren, te verzamelen, te systematiseren en te verspreiden, om een creatieve, eerlijke, initiatiefnemende, goed opgeleide, onafhankelijke en ondernemende persoonlijkheid te onderwijzen, democratie te bevorderen en welzijn, een gezonde en goed opgeleide samenleving ontwikkelen. De essentiële rol van LSMU in dit onderwijsproces is het nastreven van een gezonde samenleving, die de sociale en economische vooruitgang van het land, zijn beschavingsidentiteit en de creatie, ondersteuning en ontwikkeling van nationale en wereldwijde culturele tradities garandeert. De gezondheid en het welzijn van de dierenwereld is een integraal onderdeel van dit doel.

Innovatieve omgeving

Het bibliotheek- en informatiecentrum van de universiteit is een van de modernste bibliotheken in de EU, die lid is van de Association of European Research Libraries, LIBER, het belangrijkste netwerk voor onderzoeksbibliotheken in Europa. De bibliotheek heeft zowel virtuele als RFID-technologieën en is erg populair bij onderzoekers en studenten, niet alleen in Litouwen maar ook in het buitenland vanwege de unieke architectuur en informatiesystemen.

LSMU neemt deel aan de ontwikkeling van projecten die resulteren in nieuwe technologieën, uitgebreid wetenschappelijk onderzoek en ontwikkeling, evenals een vernieuwde en gemoderniseerde infrastructuur van de universiteit. Binnenkort worden het Centrum voor moderne farmaceutische en gezondheidstechnologieën geopend, evenals de nieuwe faculteit voor farmacie met moderne laboratoria en klassen. Daarnaast is de faculteit volksgezondheid momenteel in aanbouw op de campus van de Veterinaire Academie.

Een keuze voor buitenlandse studenten

Sinds 1990 is LSMU het Alma Mater van vele internationale studenten en ongeveer 1000 voltijdse buitenlandse studenten uit 70 landen (voornamelijk uit Zweden, Israël, Duitsland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Libanon, India, Zuid-Korea) zijn momenteel hier ingeschreven. Het omvatte bijna 17% van de totale studentenpopulatie op LSMU.

Het aantal internationale studies neemt elk jaar toe. Duitsland, Italië, Frankrijk, Turkije, Tsjechië, Finland en Noorwegen zijn de populairste Erasmus-partnerlanden onder LSMU-studenten. Buitenlandse studenten die ervoor kiezen om te studeren aan de LSMU komen meestal uit Spanje, Italië, Letland, België en Polen.

128627_medicine-91754_1920.jpg

Internationale ervaring en erkenning

LSMU werkt samen met meer dan 140 Europese, Amerikaanse en Aziatische universiteiten voor studie- en onderzoeksdoeleinden.

De universiteit is lid van tal van internationale organisaties, zoals de European University Association (EUA), Association of Schools of Public Health in the European Region (ASPHER), Association of Medical Schools in Europe (AMSE), Association for Medical Education in Europe (AMEE), Baltic Sea Region University Network (BSRUN), Organisatie voor Ph.D. Onderwijs in de biogeneeskunde en gezondheidswetenschappen in het Europese systeem (ORPHEUS), European Association of Establishments for Veterinary Education (EAEVE), World Veterinary Association, enz.

LSMU is ook lid van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), waar het de rol vervult van een samenwerkingscentrum voor onderzoek en opleiding op het gebied van epidemiologie en voor de preventie van cardiovasculaire en andere chronische niet-overdraagbare ziekten.

De opleidingen aan de LSMU voldoen aan de universitaire onderwijsnormen die in EU-landen worden toegepast en afgestudeerden komen in aanmerking voor het Medical Licensing Examination (USMLE) en het PLAB-examen van de General Medical Council in het VK.

Studeer aan LSMU

LSMU verwelkomt internationale studenten bij de volgende opleidingen:

Programma Looptijd
Taal Diploma en kwalificatie
Bekroond
Geïntegreerde studies
Geneeskunde 6 jaar Engels MSc in gezondheidswetenschappen, arts
Odontologie (tandheelkunde) 5 jaar Engels MSc in gezondheidswetenschappen, arts Odontologist
Apotheek 5 jaar EN MSc in gezondheidswetenschappen, apotheker
Diergeneeskunde 6 jaar EN MSc in veterinaire wetenschappen, veterinaire arts
Bachelor studies
verpleging 4 jaar Engels BSc in gezondheidswetenschappen, huisartsenverpleegkundige
Ergotherapie 4 jaar Engels BSc in gezondheidswetenschappen, ergotherapeut
Gezondheidspsychologie 4 jaar Engels BSc in sociale wetenschappen
Masterstudies
Volksgezondheid 2 jaar Engels MSc in gezondheidswetenschappen
Management van volksgezondheid 2 jaar Engels MSc in gezondheidswetenschappen
Lifestyle geneeskunde
(afstand leren)
1,5 jaar Engels MSc in gezondheidswetenschappen
Geavanceerde verpleegkundige praktijk 2 jaar Engels MSc in gezondheidswetenschappen, Advanced Practice Nurse
Food Science 2 jaar Engels MSc in landbouwwetenschappen
Dierenwetenschap 2 jaar Engels MSc in landbouwwetenschappen
Interactie tussen dieren en mensen 2 jaar Engels MSc in landbouwwetenschappen

Locaties

Kaunas

Address
A. Mickevičiaus g. 9, LT 44307 Kaunas
Kaunas, Kaunas County, Litouwen

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden