University of Rzeszów - 6 Year M.D. Program in English, Faculty of Medicine

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Rzeszów is een groeiende, levendige stad met ongeveer 192.000 inwoners in het zuidoosten van Polen. De universiteit van Rzeszow, op 15 minuten lopen van het centrum van de stad, is een grote openbare universiteit met meer dan 18.000 volledige en deeltijdse studenten, waarvan 2.800 zijn ingeschreven aan de Faculteit Geneeskunde.

De faculteit Geneeskunde Engelse Universiteit van Rzeszów biedt een 6-jarig programma dat leidt tot de graad van Medical Doctor (MD). De faculteit geneeskunde van de faculteit Geneeskunde, afdeling Engels, is gebaseerd op het standaard 6-jarige Europese MD-programma, bestaande uit 2 jaar preklinisch onderwijs en 4 jaar klinisch onderwijs en praktijk met instructie van de medische faculteit in het Engels.

Applicatie-informatie voor het 6-jarig MD-programma

Preklinisch en klinisch onderwijs op het gebied van anatomie, histologie en embryologie worden gehouden in het nieuwe gebouw voor morfologische wetenschap uitgerust met moderne anatomie, histologie, forensische geneeskunde en pathomorfologielaboratoria. Dit moderne gebouw is geschikt voor 250 beoefenaars van een willekeurige dag en de lessen zijn onderverdeeld in groepen van 10 tot 15 studenten. Klinische training wordt gegeven in groepen van 5 studenten. Het anatomielaboratorium in de morfologische wetenschapseenheid is uitgerust met prozutortafels met chirurgische verlichting , confocale microscopie, computertomografie voor forensische medische behoeften, digitale driedimensionale menselijke modellen op een virtuele anatomische tafel en een volledig uitgerust laboratorium voor microscopie. Elke student heeft toegang tot een bibliotheek met databanken met histologische dia's van menselijke organen.

Studenten worden ook geïnstrueerd in het Clinical Provincial Hospital No. 1 en Clinical Provincial Hospital No. 2 (Clinical Provincial Hospital No. 2 grenst aan het Morfological Science-gebouw) in Rzeszów en in verschillende andere lokale ziekenhuizen die zijn aangesloten bij de Faculteit Geneeskunde. Meer dan 6000 medische professionals werken in de provinciale ziekenhuizen in Rzeszów.

In de eerste twee jaar van de preklinische studie volgen de studenten cursussen in anatomie, histologie, embryologie en cytofysiologie, biochemie, biofysica, medische psychologie, fysiologie, moleculaire biologie, microbiologie met parasitologie, immunologie, genetica, hygiëne en epidemiologie, informatietechnologie en biostatistiek. , Eerste hulp, patiëntenzorg, volksgezondheid, medische ethiek, huisarts en noodhulp.

Verplichte zomerstages in klinische ziekenhuisopleidingen worden vaak uitgevoerd in onze lokale ziekenhuizen en in andere landen in Europa, zoals Italië en Duitsland.

Klinische cursussen die in de jaren 3-6 zijn gegeven, omvatten Pathologie, Pathofysiologie, Farmacologie, Toxicologie, Klinische Genetica, Beeldvormingsdiagnostiek, Dermatologie en Venereologie, Infectieziekten, Rampengeneeskunde, Otolaryngologie, Masterende Orgaanaandoeningen, Interne Ziekten, Pediatrie, Interne Ziekten, Chirurgie, Gynaecologie , Laboratoriumdiagnostiek, Neurologie, Familiegeneeskunde, Anesthesiologie, Spoedgeneeskunde, Oftalmologie, Nucleaire geneeskunde, Longziekten, Transplantologie, Psychiatrie, Orthopedie, Neurochirurgie, Urologie, Oncologie, Klinische Immunologie en Spoedeisende Geneeskunde.

Een afgestudeerde die een professionele titel van arts heeft gekregen, heeft de mogelijkheid om te werken in openbare en particuliere instellingen voor gezondheidszorg, onderzoeksinstellingen en onderzoeks- en ontwikkelingscentra, evenals instellingen die zich bezighouden met counseling en verspreiding van kennis over voorlichting over gezondheid.

De Faculty of Medicine English Division volgt in de traditie van onze gevestigde medische school voor Poolse inwoners. Dit programma wordt aangeboden aan gekwalificeerde middelbare school afgestudeerden die hebben aangetoond excellentie in de biologische en fysische wetenschappen en zijn in staat om preklinische en klinische medische opleiding in gesproken en geschreven Engels te ondergaan. Kandidaten worden beoordeeld op toelating op basis van hun academische geschiedenis en een interview dat de kennis in de biologie, scheikunde, natuurkunde en Engelse taal zal beoordelen.

Locaties

Rzeszow

Address
aleja Tadeusza Rejtana,16C
35-001 Rzeszow, Podkarpackie, woiwodschap, Polen