Saint James School of Medicine

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Saint James School of Medicine is een internationale medische school met twee campussen op de Caribische eilanden Anguilla en St. Vincent en de Grenadines. Onze studenten studeren basiswetenschappen op een van onze Caribische campussen en studeren vervolgens klinische wetenschappen via een klinisch rotatieprogramma bij aangesloten ziekenhuizen in de VS.

Saint James School of Medicine werd in 2001 opgericht door een consortium van medische opvoeders en artsen van universiteiten en hogescholen in de Verenigde Staten en Europa.

Honderden studenten zijn afgestudeerd aan Saint James sinds de oprichting van de school. We hebben een huidige inschrijving van ongeveer 1.000 studenten .

Ons doel is om studenten uit de VS en Canada een betaalbare medische opleiding van hoge kwaliteit aan te bieden. Het curriculum bij Saint James bereidt studenten voor op het Amerikaanse Medical Licensure Examination (USMLE) en onze afgestudeerden komen in aanmerking om te oefenen als artsen in de VS en Canada .

Onze missie

De missie van de Saint James School of Medicine (SJSM) is om gemotiveerde studenten te helpen hun droom van een medische carrière te verwezenlijken, ongeacht hun etnische, religieuze en culturele achtergrond. We gebruiken innovatieve lesmethoden om het denken en de geesten van onze studenten vorm te geven en om ze te helpen transformeren tot meedogenloze genezers van het menselijk lichaam en geest. Onze studenten zijn getraind om hun beroep met vertrouwen na te streven, in evenwicht met nederigheid en mededogen.

Tien redenen om Saint James te kiezen

  1. Ontvang dezelfde hoogwaardige medische opleiding en kansen als die van Amerikaanse en Canadese medische scholen, tegen 1/3 van de kosten
  2. Geaccrediteerd door CAAM-HP, erkend door Medical Council of Canada. Onze medische school staat vermeld in het Wereldregister van medische scholen met een ECFMG®-sponsornota. Voor de afstudeerjaren vermeld in de Sponsornotitie, komen onze studenten en afgestudeerden in aanmerking om ECFMG voor ECFMG-certificering en USMLE® aan te vragen als een stap in de richting van ECFMG-certificering.
  3. Wij zijn de eerste Caribische medische school die een USMLE Step 1 Pass-garantie biedt.
  4. Het laagste lesgeld van alle erkende medische scholen, met collegegeld vanaf $ 6.100 per semester
  5. Beurzen en leenopties beschikbaar
  6. MCAT optioneel
  7. Drie inschrijvingsperioden per jaar. Begin met je studie wanneer je kiest
  8. Lage student-faculteit verhouding
  9. Klinische rotaties zijn gegarandeerd in door ACGME goedgekeurde ziekenhuizen in de VS en Canada
  10. Hoog matchpercentage. Onze afgestudeerden werken momenteel in Amerikaanse en Canadese ziekenhuizen in een breed scala aan specialiteiten.

Locaties

Arnos Vale

Address
Arnos Vale, Sint George, Saint Vincent en de Grenadines