Lees de Officiële Beschrijving

Charles Universiteit in Praag, Eerste Faculteit der Geneeskunde: Academic Research is alles over te veranderen

Eerste Faculteit der Geneeskunde met bijna 1 200 medewerkers en 3 400 studenten vertegenwoordigt de grootste medische faculteit in de Tsjechische Republiek. Het is een integraal onderdeel van de Charles Universiteit in Praag vanaf de oprichting door de koning van Bohemen en keizer van het Heilige Roomse Rijk Charles de vierde in 1348. Als zodanig, het is ook de oudste medische faculteit in Centraal-Europa.

Het is echter niet alleen de majestueuze geschiedenis en indrukwekkende kwantitatieve maatregelen die genoeg is om de instelling succesvol en concurrerend te maken zou zijn. Het moet ideeën, mensen, capaciteiten en management, die uiteindelijk verantwoordelijk is voor de toekomst, de winst en de capaciteit van een instelling zal zijn. Om onze missie te volbrengen, en niet alleen de kracht en vitaliteit van de facultaire onderzoeksprogramma's, maar ook onze nationale positie en internationale aspiraties weerspiegelen, bevestigen wij de volgende doelstellingen:

Om een ​​dynamische component van de Europese medische onderwijssysteem zijn Om de leading-edge biomedisch onderzoek lopen in het bredere kader van de Europese onderzoeksruimte Om erkend te worden als een waardevol lid van de lokale gemeenschap.

In deze context:

Wij zijn hier om medische professionals van de toekomst te leren: Wij bieden undergraduate, graduate en professionele programma's van de hoogste academische kwaliteit, onderwezen zowel in het Tsjechisch of Engels talen, het nastreven van internationaal belang beurs. Academische uitmuntendheid, het stimuleren van creativiteit en intellectuele nieuwsgierigheid zijn de zeer ranking waarden in periodieke interne evaluatie van onze docenten. De faculteit stimuleert en ondersteunt uitmuntend onderzoek stagiairs en onderzoek trainingsprogramma's.

We zoeken voor talenten: Onze studenten worden geworven uit heel Europa, Amerika, Azië en Afrika en onze opleidingen worden regelmatig geaccrediteerd in Europa en de Verenigde Staten.

De wetenschap is de toekomst van ons allen: Faculteit investeert fors in onderzoeksinfrastructuur. Onze laboratoria profiteren van vrijwel alle state-of-the-art technologieën die in handen van de enthousiaste medewerkers met een internationale ervaring en reputatie. De financiering wordt gegenereerd door wetenschappelijke activiteiten onlangs vertegenwoordigt het grootste deel van de faculteit budget.

Veranderende beeld van ons gemeenschappelijk Europa: De faculteit zelf profiteert van "on-the-spot" dialoog van onderzoekers en artsen. Onze onderzoeksteams zijn betrokken bij meerdere nationale onderzoeksprojecten met nadruk op de samenwerking tussen de fundamentele en klinische wetenschappen, samen met onderzoekers uit andere disciplines uit de extramurale instellingen. Belangrijk is dat onze betrokkenheid bij internationale teams en EU-projecten fors toeneemt.

Turning wetenschappers in ondernemers: Onze resultaten tonen een uitstekende inzet voor fundamenteel, klinisch en toegepast onderzoek. De faculteit leiding samen met de Universiteit beheer bouwt standaard procedures van de overdracht van technologie en win-win academia-industrie liaison in overeenstemming met de bestaande Europese regels.

Afgezien van de R & D-gemeenschap grenzen: Faculteit experts worden regelmatig betrokken bij de popularisering van de wetenschap onder de gemeenschap en van hun kant bevorderen zij de volksgezondheid bewustzijn. In samenwerking met journalisten en media, onze artsen en onderzoekers richten zich op de grote openbare geneeskunde problemen, maar ook helpen om de fundamentele wetenschappelijke feiten te verspreiden, uit te leggen hoe wetenschap werkt en zich ontwikkelt. Onze visie is om te helpen bij de opbouw van de kennismaatschappij in bredere termen.

De faculteit

De Eerste Faculteit der Geneeskunde is één van de oprichters vier faculteiten van de Charles Universiteit in Praag. De Eerste Faculteit Geneeskunde werd opgericht in 1348 behoort tot de vijftien oudste medische scholen in de wereld.

Onderwijs en onderzoek aan onze faculteit bestrijken vrijwel het gehele spectrum van de geneeskunde en de beroepen in de gezondheidszorg uit het volledige gamma van basiswetenschappen door middel van klinische specialiteiten. Sommige disciplines zijn uniek voor onze school op nationaal niveau. We bereiden toekomstige artsen, wetenschappers en gezondheidswerkers in een moderne en vriendelijke manier. Omdat we niet alleen het onderwijs, maar ook een onderzoeksinstelling, brengen we het onderwijs de meest moderne bevindingen en technologie.

Universitaire opleidingen aan de Eerste Faculteit der Geneeskunde biedt verschillende opleidingen. Het grootste aantal studenten voert een zes jaar durend programma van General Medicine (die leidt tot een MD graad), of een vijf jaar durend programma van Dental Medicine (leidend tot DMD graden).

Deze twee klinische programma's worden aangeboden, zowel in het Engels en de Tsjechische taal. Er zijn nog andere 3-4 jaar bacheloropleidingen in de beroepen in de gezondheidszorg (bijvoorbeeld verpleging en andere specialiteiten), sommige met een Master's optie, bood tot op heden slechts in de Tsjechische taal. Er is ook een levendige PhD-programma met de meeste specialismen in het Engels aangeboden. We bereiden ook artsen op hun board examens. Het is ook belangrijk om op te merken dat er verschillende fee-based programma voor post-graduate studenten. Ons onderwijs faciliteiten zijn modern en comfortabel, van auditoria en vergaderzalen door de laboratoria, studiezalen en computerruimtes. De meeste onderwijs bevinden zich in historische gebouwen in het centrum van Praag, in de buurt van Karlovo náměstí, IP Pavlova en Albertov. Klinische (praktijk) onderwijs komt vooral voor in de algemene University Hospital, met een aantal klinische rotaties in de Motol Hospital, Thomayer ziekenhuis, ziekenhuis Na Bulovce, en General Militair Hospitaal.

Onze afgestudeerden gemakkelijk werk vinden in de Tsjechische Republiek en de rest van de wereld. 99,7% van de 640 afgestudeerden (tussen 1997 en 2015) vond plaatsing binnen 6 maanden na het afstuderen.

Opleidingen te volgen in:
  • Engels
  • Tsjechisch

Deze school biedt ook:

Master

Charles University First Faculty of Medicine

Het 5-jarige programma Tandheelkunde leidt tot de Master degree MDDr. - "Medicinae Dentium Doctor" = Arts van de tandheelkunde. Ingevolge de tweede zin van artikel 3 lid ... [+]

Het 5-jarige programma Tandheelkunde leidt tot de Master degree MDDr. - "Medicinae Dentium Doctor" = Arts van de tandheelkunde.

Ingevolge de tweede zin van artikel 3 lid 1 van de toelatingsprocedure voor aanvragers van studies aan de Charles University, is dit een opleiding zonder specialisatie.

Beschrijving van verificatie- en evaluatiecriteria

Studenten worden geaccepteerd op basis van een schriftelijk toelatingsexamen in het Engels uit de volgende vakken: standaard biologie van de universiteit, scheikunde en natuurkunde en van een interview, beide in het Engels. Succesvolle kandidaten moeten minstens 244 punten behalen op 330. Beide delen worden dezelfde dag ingenomen, dus u moet onmiddellijk weten of u het vereiste aantal punten voor toelating heeft bereikt. Het examen wordt begeleid door de examinatoren van de faculteit. Het maximumaantal ingeschreven studenten in het academiejaar 2019/20 is 20 voor de tandheelkunde. Calculators en periodieke tabellen zijn niet toegestaan.... [-]

Tsjechië Praag
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
5 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Charles University First Faculty of Medicine

Het 6-jarige curriculum leidt naar de Master graad MUDr. - "Medicinae Universae Doctor" = doctor in de algemene geneeskunde. Ingevolge de tweede zin van artikel 3 lid 1 v ... [+]

Het 6-jarige curriculum leidt naar de Master graad MUDr. - "Medicinae Universae Doctor" = doctor in de algemene geneeskunde.

Ingevolge de tweede zin van artikel 3 lid 1 van de toelatingsprocedure voor aanvragers van studies aan de Charles University, is dit een opleiding zonder specialisatie.

Beschrijving van verificatie- en evaluatiecriteria

Studenten worden geaccepteerd op basis van een schriftelijk toelatingsexamen in het Engels uit de volgende vakken: standaard biologie van de universiteit, scheikunde en natuurkunde en van een interview beide in het Engels. Succesvolle kandidaten moeten minstens 244 punten behalen op 330. Beide delen worden dezelfde dag ingenomen, dus u moet onmiddellijk weten of u het vereiste aantal punten voor toelating heeft bereikt. Het examen wordt begeleid door de examinatoren van de faculteit. Het maximumaantal ingeschreven studenten in het academische jaar 2019/20 is 150 voor algemene geneeskunde. Calculators en periodieke tabellen zijn niet toegestaan.... [-]

Tsjechië Praag
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
6 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands

PhD

Charles University First Faculty of Medicine

Het doel van het onderzoek is om (i) transdisciplinair excellent onderzoek te bereiken bij het identificeren van individuele risicofactoren voor schadelijk middelengebrui ... [+]

Het doel van het onderzoek is om (i) transdisciplinair excellent onderzoek te bereiken bij het identificeren van individuele risicofactoren voor schadelijk middelengebruik en verslavend gedrag, (ii) geavanceerde kennis en vaardigheden op klinisch werk op het gebied van addictologie, en (iii) theoretisch inzicht in volksgezondheidsproblemen in de addictologie. De afgestudeerde verwerft een diep begrip van het vakgebied van de addictologie en zijn verankering in theorie, politiek en zijn interventies, in de studie van verslavend gedrag en de risicofactoren ervan vanuit een transdisciplinair perspectief. De drie pijlers van het onderzoek bieden verder afgestudeerden met expertise in transdisciplinair addictologisch onderzoek toegepast op klinische evaluatie en beoordeling van de effectiviteit van volksgezondheidsbeleid.... [-]

Tsjechië Praag
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
4 jaren
Campus
Combinatie van online en op de campus
Lees meer in Nederlands
Charles University First Faculty of Medicine

De doctorale (Ph.D.) opleiding getiteld "Imaging Methods in Medicine" omvat verschillende kwalitatieve en kwantitatieve methoden voor beeldanalyse in biologie en geneesku ... [+]

De doctorale (Ph.D.) opleiding getiteld "Imaging Methods in Medicine" omvat verschillende kwalitatieve en kwantitatieve methoden voor beeldanalyse in biologie en geneeskunde. Onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe beeldvormende technieken en procedures, evenals de analyse, verwerking en interpretatie van gegevens, worden ook benadrukt. De opleiding is nauw verbonden met moleculaire biologie, moleculaire beeldvorming, radiologie, nucleaire geneeskunde, pathologie en vele andere fundamentele en klinische gebieden van de biogeneeskunde. De standaard studieduur is drie (3) jaar.

Beschrijving van verificatie- en evaluatiecriteria

De toelatingsprocedure moet door elke aanvrager worden gevolgd. Het toelatingsexamen wordt gehouden in de vorm van een interview voor een bestuur en het controleert de capaciteit van de student voor wetenschappelijk werk op het betreffende vakgebied en zijn / haar capaciteit om de studies af te ronden. Het bord evalueert:... [-]

Tsjechië Praag
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
3 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Charles University First Faculty of Medicine

Doctoraatsstudie (Ph.D.) bio-ethiek is bezorgd over ethische vragen bij gezondheid en medische zorg van diagnostiek en therapie door preventie en experimenten tot transpl ... [+]

Doctoraatsstudie (Ph.D.) bio-ethiek is bezorgd over ethische vragen bij gezondheid en medische zorg van diagnostiek en therapie door preventie en experimenten tot transplantatie van organen en weefsels. Cruciale thema's zijn geïnformeerde toestemming, de waardigheid van de mens en de gezondheid of de kwaliteit van het leven. Andere gebieden zijn het normatieve facet van genetica en stamcellen, verzameling en bescherming van informatie met betrekking tot patiënten en alleen toewijzing van middelen in de gezondheidszorg. Bovendien heeft bio-ethiek een nauwe affiniteit met enkele andere disciplines zoals de filosofie van de geneeskunde, morele psychologie, neuro-ethiek, etiologie van mensen en medisch recht. Wat de methode betreft, behoort bio-ethiek tot de filosofie, terwijl de standaard spanwijdte van de studie 4 jaar is.... [-]

Tsjechië Praag
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
4 jaren
Campus
Combinatie van online en op de campus
Lees meer in Nederlands
Charles University First Faculty of Medicine

Doctoraatsopleiding in de biochemie en pathobiochemie houdt zich bezig met de chemische en biologische karakterisering van biomoleculen en hun bouweenheden in gezondheid ... [+]

Doctoraatsopleiding in de biochemie en pathobiochemie houdt zich bezig met de chemische en biologische karakterisering van biomoleculen en hun bouweenheden in gezondheid en ziekten. Het programma behandelt hun wederzijdse transformatie, met hun rol in de regulatie van fysiologische processen en met hun stoornissen. Een belangrijke taak is het bestuderen van de biologische membranen, subcellulaire componenten (organellen), energietransformaties en de rol van extracellulaire matrix en tweede boodschappers in de celvoorschriften. Branch richt zich ook op de rol van vrije radicalen in carcinogenese en atherogenese. Het studieprogramma is nauw verwant aan de moleculaire biologie en genetica alsook aan vele fundamentele en klinische biomedische gebieden, met name aan de klinische biochemie.... [-]

Tsjechië Praag
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
4 jaren
Campus
Combinatie van online en op de campus
Lees meer in Nederlands
Charles University First Faculty of Medicine

Biomechanica is een interdisciplinaire wetenschappelijke discipline, die, gebaseerd op een gedetailleerde kennis van anatomie en de biochemie van relevante processen, zic ... [+]

Biomechanica is een interdisciplinaire wetenschappelijke discipline, die, gebaseerd op een gedetailleerde kennis van anatomie en de biochemie van relevante processen, zich bezighoudt met de mechanische structuur en het gedrag van levende systemen en hun wederzijdse mechanische interacties. Het belangrijkste theoretische doel is het formuleren van algemeen geldige regels, zowel op cellulair en organisch niveau, als op menselijk, individueel niveau.

De biofysische en technische methodologische aanpak voor het oplossen van taken wordt ondersteund door hoogwaardige kennis van het biologische karakter. Het onderzoek vindt plaats op verschillende niveaus, variërend van microbiomechanica (cellulair niveau) tot levende macro-systemen (bijv. Biomechanica van mensen). Het is mogelijk om biomechanische toepassingen tegen te komen in een breed scala van wetenschappen en professionele activiteiten.... [-]

Tsjechië Praag
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
4 jaren
Campus
Combinatie van online en op de campus
Lees meer in Nederlands
Charles University First Faculty of Medicine

Een afgestudeerde kan zelfstandig en op het juiste niveau onderwerpen uit het veld van de biomedische informatica verwerken. Hij / zij is in staat om verworven kennis toe ... [+]

Een afgestudeerde kan zelfstandig en op het juiste niveau onderwerpen uit het veld van de biomedische informatica verwerken. Hij / zij is in staat om verworven kennis toe te passen als onderzoeker en manager op het gebied van de biogeneeskunde en de gezondheidszorg, bijvoorbeeld bij het ontwerpen en evalueren van zorginformatiesystemen, op het gebied van telegeneeskunde, beslissingsondersteunende systemen, kennisdetectie in biomedische databases en in analyse van biomedische gegevens en kennis door middel van statistische methoden en methoden voor kunstmatige intelligentie. Hij / zij kan werkzaam zijn op alle gebieden van biomedisch onderzoek en ook bij het creëren van een informatie- en kennismaatschappij in de gezondheidszorg. Zijn / haar plaats is te vinden in bedrijven die zich bezighouden met de ontwikkeling en distributie van medische systemen, productie en distributie van medische apparatuur en software.... [-]

Tsjechië Praag
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
4 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Charles University First Faculty of Medicine

Het object van studie is de dynamiek, relaties en functionele-structurele kenmerken van basiscomponenten van eukaryote cellen onder zowel fysiologische en pathologische o ... [+]

Afgestudeerd in de Ph.D. programma verwierf een goede kennis van celbiologie en van de biologische achtergrond van basale celpathologieprocessen. Hij / zij heeft een goed begrip van het proefschriftonderwerp en is vertrouwd met de basale methodische procedures in de celbiologie. De afgestudeerde verwierf een onafhankelijke wetenschappelijke manier van denken, is in staat om de bestaande status van kennis te verzamelen en kritisch te evalueren en oplossingen voor te stellen, inclusief experimentele ontwerpen. De afgestudeerde moet alle geselecteerde methoden beheren voor wetenschappelijke studies die zijn gericht op zijn proefschrift. Hij / zij moet de behaalde resultaten interpreteren en presenteren en bespreken tijdens wetenschappelijke bijeenkomsten. De afgestudeerde kan zowel pre- als postacademische cursussen in celbiologie en pathologie geven.... [-]

Tsjechië Praag
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
4 jaren
Campus
Combinatie van online en op de campus
Lees meer in Nederlands
Charles University First Faculty of Medicine

Afgestudeerden in experimentele chirurgie Postgraduaat doctor in de biomedische wetenschappen (Ph.D.-programma's) zijn meestal artsen die een grondige kennis hebben van t ... [+]

Afgestudeerden in experimentele chirurgie Postgraduaat doctor in de biomedische wetenschappen (Ph.D.-programma's) zijn meestal artsen die een grondige kennis hebben van theoretische disciplines en de basis- en geavanceerde laboratoriumtechnieken beheersen. De afgestudeerden moeten in staat zijn om een hypothese op te stellen, geschikte methoden te selecteren om de wetenschappelijke hypothese te testen, de resultaten van hun werk te interpreteren, te publiceren in wetenschappelijke tijdschriften (met impactfactor) en het resultaat te presenteren op wetenschappelijke symposia en conferenties. Afgestudeerden in de Ph.D. programma in Experimentele chirurgie hebben de uitstekende kwalificatie om met zijn / haar carrière vooruit te komen in operaties en om universitaire graden te behalen.... [-]

Tsjechië Praag
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
4 jaren
Campus
Combinatie van online en op de campus
Lees meer in Nederlands
Charles University First Faculty of Medicine

Doctoraal (Ph.D.) studieprogramma in "Farmacologie en Toxicologie" is geschikt voor artsen en niet-artsen, afgestudeerden van magisterstudies met biologische en biochemis ... [+]

Doctoraal (Ph.D.) studieprogramma in "Farmacologie en Toxicologie" is geschikt voor artsen en niet-artsen, afgestudeerden van magisterstudies met biologische en biochemische oriëntatie, die zich willen specialiseren in farmacologie, toxicologie, biochemie en moleculaire biologie, en zullen werk in deze disciplines in medische instellingen, op klinieken, in onderzoekslaboratoria, onderzoeksinstellingen en op universiteiten. Door het verdedigen van de Ph.D. proefschrift de afgestudeerden onderbouwen dat ze zelfstandig kunnen werken. De standaard studieduur is vier jaar. Afgestudeerden ontvangen de Ph.D. titel en voldoen aan de voorwaarden voor verdere carrier-groei in disciplines, die handelen over remedies en hun therapeutische en toxische effecten.... [-]

Tsjechië Praag
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
4 jaren
Campus
Combinatie van online en op de campus
Lees meer in Nederlands
Charles University First Faculty of Medicine

Geschiedenis van de geneeskunde is een interdisciplinair gebied dat zich bezighoudt met de geschiedenis van de medische wetenschap, geschiedenis van bepaalde specialismen ... [+]

Het doctoraat (Ph.D. degree) programma in de geschiedenis van de geneeskunde vertegenwoordigt interdisciplinaire studies die zich bezighouden met de geschiedenis van de medische wetenschap; geschiedenis van bepaalde medische gebieden en hun prominente vertegenwoordigers; ontwikkeling van medisch denken; geschiedenis van beroepsopleiding in de gezondheidszorg; geschiedenis van openbare gezondheidszorg en gezondheidszorgfaciliteiten; geschiedenis van transformaties en incidentie van ziekten en van hun behandeling.

Het programma is zo opgezet dat het kan worden bestudeerd door afgestudeerden met een achtergrond van biomedische of natuurwetenschappen of zelfs humaniora. In beide gevallen is de kennis van de methodologie van de historische wetenschap en het vermogen om te werken met primaire bronnen (archieven, literatuur, iconografie enz.) Vereist, rekening houdend met de oorspronkelijke achtergrond van de student tegelijkertijd.... [-]

Tsjechië Praag
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
3 jaren
Campus
Combinatie van online en op de campus
Lees meer in Nederlands
Charles University First Faculty of Medicine

Doctoraal (Ph.D.) studieprogramma in Human Physiology and Pathophysiology biedt een inleiding in de methodologie van wetenschappelijk werk met speciale aandacht voor de k ... [+]

Doctoraal (Ph.D.) studieprogramma in Human Physiology and Pathophysiology biedt een inleiding in de methodologie van wetenschappelijk werk met speciale aandacht voor de karakterisering van functie en regulatorische mechanismen van het menselijk lichaam in het gezonde en zieke organisme. Studie van moleculaire mechanismen overheerst met het doel om theoretische bevindingen te gebruiken bij de preventie, therapie, diagnostiek en rehabilitatie van menselijke ziekten en aandoeningen. Standaard en internationale afstemming wordt bevestigd door het staatsexamen op het gebied van specialisatie en de verdediging van de scriptie die de kennis van afgestudeerden weerspiegelt in zijn specialisatie, niveau van beheersing van de moderne methodologie en zijn uitvinding in de oplossing van wetenschappelijke problemen. Het programma is gekoppeld aan vele gebieden van de klinische geneeskunde. De standaard studieduur is vier (4) jaar.... [-]

Tsjechië Praag
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
4 jaren
Campus
Combinatie van online en op de campus
Lees meer in Nederlands
Charles University First Faculty of Medicine

Immunologie is een wetenschapsgebied dat zich bezighoudt met de studie van het immuunsysteem en mechanismen die immuunreacties reguleren. Een afgestudeerde die de Ph.D. p ... [+]

Immunologie is een wetenschapsgebied dat zich bezighoudt met de studie van het immuunsysteem en mechanismen die immuunreacties reguleren. Een afgestudeerde die de Ph.D. programma in immunologie heeft uitgebreide theoretische en praktische kennis opgedaan over immunologie en cellulaire en moleculaire biologie. Hun training omvat interdisciplinair onderwijs, variërend van biologie tot biochemie en de problemen van klinisch belangrijke ziekten van het immuunsysteem. Afgestudeerden zijn in staat tot onafhankelijk onderzoek en hebben een breed scala aan methoden beheerst op het gebied van genexpressie, proteomica, weefselkweek en analyse van monsters en biologische materialen. Ze vinden gemakkelijk posities in academische en bedrijfslaboratoria van fundamenteel en toegepast onderzoek, alsook in klinische instellingen.... [-]

Tsjechië Praag
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
4 jaren
Campus
Combinatie van online en op de campus
Lees meer in Nederlands
Charles University First Faculty of Medicine

De doctorale (Ph.D.) studieprogramma Medische biofysica is een interdisciplinaire tak die gebruik maakt van de samenwerking in het kader van fundamenteel wetenschappelijk ... [+]

De doctorale (Ph.D.) studieprogramma Medische biofysica is een interdisciplinaire tak die gebruik maakt van de samenwerking in het kader van fundamenteel wetenschappelijk onderzoek in de biologie en medische klinische praktijk. Studenteneducatie is gericht op de relatie tussen fysica en geneeskunde. Er wordt aandacht besteed aan de kennis van diagnostische en therapeutische methoden, studies van fysische processen op biologische membranen, mathematische modellering van biologische processen, biomechanica, biosignalen en ook de biofysische effecten van elektromagnetische straling. De standaard studieduur is vier (4) jaar.

Verdere informatie: http://dspb.avcr.cz/

Beschrijving van verificatie- en evaluatiecriteria... [-]
Tsjechië Praag
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
4 jaren
Campus
Combinatie van online en op de campus
Lees meer in Nederlands
Charles University First Faculty of Medicine

Ph.D. afgestudeerden in de microbiologie worden opgeleid voor individueel wetenschappelijk werk op het gebied van microbiologie. Ze verwerven uitgebreide kennis van de ce ... [+]

Studies zijn gericht op de kennis van de biologische processen die plaatsvinden in de micro-organismen op moleculair, cellulair en ecosysteemniveau van organisaties. Afgestudeerden zijn bereikt in de vaardigheid van onafhankelijk onderzoek en wetenschappelijk werk in de microbiologie.

Beschrijving van verificatie- en evaluatiecriteria

Het toelatingsexamen wordt mondeling afgenomen - professionele en taalkennis en paraatheid van de aanvrager bij het onafhankelijk van het wetenschappelijke werk in de betreffende branche worden getest. Discussie over het project van een proefschriftthesis is een onderdeel van het interview.

Voorwaarden voor toelating

Toelating tot een doctoraatsstudie wordt bepaald door het succesvol afronden van een masteropleiding.... [-]

Tsjechië Praag
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
4 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Charles University First Faculty of Medicine

Een afgestudeerde van de Ph.D. programma heeft goede theoretische en praktische kennis in moleculaire en cellulaire biologie, genetica en virologie. Hij / zij is hoog gek ... [+]

Een afgestudeerde van de Ph.D. programma heeft goede theoretische en praktische kennis in moleculaire en cellulaire biologie, genetica en virologie. Hij / zij is hoog gekwalificeerd op deze gebieden, vooral in dat wat het onderwerp was van zijn / haar proefschrift. Hij / zij is ervaren in moderne moleculaire, cellulaire, biochemische en biostatistische methoden, inclusief technieken en experimentele benaderingen.

Het behaalde niveau van het onderwijs staat afgestudeerden toe om vakkundig te werken op verschillende gebieden van de biologie, microbiologie, biomedicine en bio-informatica, en een bijdrage te leveren aan elke universiteit, een academische of industriële instelling die gespecialiseerd is in fundamenteel en / of toegepast onderzoek en ontwikkeling.... [-]

Tsjechië Praag
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
4 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Charles University First Faculty of Medicine

Het postgraduate (Ph.D.) programma in neurowetenschappen is ontworpen voor de studie van de structuur, functies en aandoeningen van het zenuwstelsel. Het programma Neurow ... [+]

Het postgraduate (Ph.D.) programma in neurowetenschappen is ontworpen voor de studie van de structuur, functies en aandoeningen van het zenuwstelsel. Het Neurosciences-programma omvat met name neuroanatomie, neurofysiologie, neurogenetica, neuropathologie en neuropathofysiologie, methoden die in die disciplines worden gebruikt, essentiële klinische kennis van neurologie, neurochirurgie en psychiatrie, alsmede van de diagnostische methoden die in die disciplines worden gebruikt. Een afgestudeerde van de opleiding Neurowetenschappen heeft de basiskennis van alle bovengenoemde onderdelen van de discipline, is in staat tot onafhankelijk wetenschappelijk werk en goed thuis in de huidige kennis op het gebied van zijn / haar proefschrift. Een afgestudeerde van de opleiding Neurowetenschappen wordt vermeld als een auteur in de basisreferentiedatabases van zijn / haar vakgebied.... [-]

Tsjechië Praag
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
4 jaren
Campus
Combinatie van online en op de campus
Lees meer in Nederlands
Charles University First Faculty of Medicine

Een afgestudeerde van de opleiding ontwikkelingsbiologie voldoet aan de vereisten voor een gekwalificeerde onderzoeker. Ze bezitten theoretische en praktische kennis, plu ... [+]

Een afgestudeerde van de opleiding ontwikkelingsbiologie voldoet aan de vereisten voor een gekwalificeerde onderzoeker. Ze bezitten theoretische en praktische kennis, plus ervaring in een breed scala van biologische disciplines (moleculaire en cellulaire biologie, embryologie en ontwikkelingsbiologie, reproductieve biologie). Hij / zij is opgeleid om fundamenteel en toegepast onderzoek uit te voeren naar celstructuren, reproductie van organismen en ontwikkeling, morfogenese, de moleculaire basis van cellulaire regulatie, proliferatie en differentiatie, en intercellulaire relaties in multicellulaire systemen gedurende de gehele levenscyclus van een organisme. Afgestudeerden zullen nuttig zijn in fundamenteel wetenschappelijk onderzoek, biotechnologie en toegepast onderzoek en praktijk (gezondheid, landbouw, biotechnologie), evenals in de opleiding van nieuwe generaties van onderzoekers.... [-]

Tsjechië Praag
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
4 jaren
Campus
Combinatie van online en op de campus
Lees meer in Nederlands
Charles University First Faculty of Medicine

De afgestudeerde ontvangt passende theoretische gronding en praktische vaardigheden voor veeleisend wetenschappelijk werk in fundamenteel onderzoek aan universiteiten en ... [+]

De afgestudeerde ontvangt passende theoretische gronding en praktische vaardigheden voor veeleisend wetenschappelijk werk in fundamenteel onderzoek aan universiteiten en onderzoeksinstellingen. Hij / zij is ook gekwalificeerd voor het doceren van posities in geselecteerde biologische en biomedische afdelingen van universiteiten en andere instellingen voor hoger onderwijs en voor onderzoek en ontwikkeling van werk aan verschillende instellingen voor toegepast onderzoek. Zijn / haar professionele kwalificatie is primair gericht op parasitologie en aanverwante gebieden van de biologie en de biogeneeskunde. Het vrijgekomen curriculum gaf een dieper inzicht in de biologie van parasieten en hun interacties met gastheren en vectoren op organisme, cellulair en moleculair niveau. Praktische ervaring met de huidige methoden van biologisch onderzoek vergroot zijn / haar veelzijdigheid voor werk in verschillende takken van de levenswetenschappen.... [-]

Tsjechië Praag
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
4 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Charles University First Faculty of Medicine

De afgestudeerde doctoraatsopleiding (Ph.D.). Preventive Medicine zal een opleiding op het gebied van preventieve geneeskunde volgen. Over de principes van evidence-based ... [+]

De afgestudeerde doctoraatsopleiding (Ph.D.). Preventive Medicine zal een opleiding op het gebied van preventieve geneeskunde volgen. Over de principes van evidence-based medicine, zal de afgestudeerde in staat zijn om het belang van verschillende factoren die van invloed zijn op de gezondheid van zowel een individu als de hele bevolking te beoordelen en de mogelijkheden en manieren van preventie van gezondheidsproblemen te bepalen.

Door verdediging van het proefschrift, de afgestudeerde beweert de mogelijkheid van individueel onderzoek, publicatie van resultaten in wetenschappelijke tijdschriften en begeleiding van jonge onderzoekers. De standaardlengte van het onderzoek is vier (4) jaar, wat ook internationale wetenschappelijke activiteiten mogelijk maakt.... [-]

Tsjechië Praag
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
4 jaren
Campus
Combinatie van online en op de campus
Lees meer in Nederlands

First Faculty of Medicine - Charles University in Prague

Location address
Charles University in Prague, First Faculty of Medicine
Kateřinská 32
121 08 Prague 2
Czech Republic

Prague, Praag, CZ