Lees de Officiële Beschrijving

Faculteit der Geneeskunde is de jongste medische faculteit in Tsjechië. Momenteel beschikt de faculteit over 1700 studenten in 27 studieprogramma's, met meer dan 400 studenten elk jaar afstuderen. Afgestudeerden zijn goed uitgerust om carrière in een breed scala aan medische en gezondheidszorg beroepen te volgen. De kernopleiding die de faculteit aanbiedt is de zesjarige meestersgraad in de geneeskunde (deze 'lange' masteropleiding vereist geen bacheloropleiding); dit programma geeft studenten een compleet aanbod aan kennis en praktische vaardigheden die nodig zijn om een ​​carrière in de geneeskunde te volgen.

Onderwijs aan de faculteit richt zich op het ontwikkelen van de praktische vaardigheden van studenten door het inbouwen van praktische plaatsingen in het onderwijssysteem vanaf het eerste semester. De inname van studenten is beperkt om een ​​individuele aanpak mogelijk te maken; Praktische training is georganiseerd in kleine groepen, zodat studenten individueel contact met patiënten kunnen ervaren. De faculteit maakt gebruik van een reeks moderne onderwijsmateriaal en methodes, waaronder simulatoren; we introduceren ook een systeem van live uitzendingen van geselecteerde operationele theaters in het Ostrava University Hospital, dat een waardevol onderwijs hulpmiddel is. De faculteit baan ook het gebruik van simulatie-gebaseerde onderwijsmethoden aan met behulp van multimedia, praktische simulatie-instrumenten en experimentele leerfaciliteiten.

Studenten hebben de gelegenheid om een ​​deel van hun studie in het buitenland door te brengen - zowel in Europa (we hebben banden met meer dan 40 partnerinstellingen als onderdeel van het Erasmus + programma) en daarbuiten.

De faculteit werkt nauw samen met het Ostrava Universitair Ziekenhuis (waaronder een aantal hoog gespecialiseerde afdelingen), twee andere grote ziekenhuizen in Ostrava en een aantal andere medische en gezondheidsinstellingen in de hele regio, zowel in de publieke als in de private sector.

De faculteit heeft een sterke aanwezigheid in de medische onderzoeksgemeenschap. De specialistische teams omvatten het Obesitologiecentrum (ontwikkelingsbehandelingen voor obesitas), het Instituut voor Noodgeneeskunde (het ontwikkelen van antwoorden op potentiële bioterroristische incidenten en militaire conflicten, ontwikkeling van medische en chirurgische methoden voor kunst- en natuurrampen), de Hematooncologie Clinic onderzoek om genetische veranderingen te identificeren die bij patiënten met hematooncologische aandoeningen optreden en effectieve behandeling voorkomen) en het Centrum voor Epidemiologisch Onderzoek (gericht op epidemiologie in infectieuze en niet-besmettelijke ziekten en de natuurlijke en werkomgeving). De belangrijkste onderzoeksprioriteiten van de faculteit weerspiegelen kwesties die van groot belang zijn voor de volksgezondheid op nationaal en regionaal niveau. Studenten aan de faculteit zijn nauw betrokken bij een scala aan onderzoeksactiviteiten, die regelmatig deelnemen aan studiebeurzen en studentenconferenties.

Opleidingen te volgen in:
  • Engels
  • Italiaans
  • Tsjechisch

Deze school biedt ook:

M.D.

University of Ostrava - Faculty of Medicine

Deze zes jaar full-time gebied van Master studies bereidt de afgestudeerden voor het beroep van een arts. Het wordt aangevuld met de graad van doctor in de algemene genee ... [+]

Belangrijkste leerresultaten

Afgestudeerden verwerven van kennis van de biomedische disciplines, de structuur en de functies van de individuele organen, diagnostische en preventieve procedures, het vermogen om een ​​plan van de behandeling te stellen en uit te voeren het uit. Afgestudeerden moeten grondige kennis van biomedische disciplines, veroorzaking van ziekten van individuele systemen in het lichaam, sepsis en antisepsis, het vermogen om te organiseren en te bewijzen dat de preventieve behandeling, medische ethiek, wettelijke normen in overeenstemming met de medische wereld te tonen. Ze tonen kennis farmacotherapie, eerste hulp bij het plotselinge falen van organen, met name op infectieuze en inflammatoire basis, het falen van het immuunsysteem, diagnose en behandeling van tumoren en genetisch bepaalde ziekten. Afgestudeerden zijn in staat om het onderzoek uit te voeren, aan te geven, en de resultaten, die nodig zijn voor het opzetten van de juiste diagnose, bieden jonge en volwassen patiënten met medische zorg te interpreteren, communiceren met patiënten en hun familieleden, en samenwerken met andere medische specialisten, gebruik methoden elektronische communicatie en informatietechnologie in ten minste één wereldtaal, evalueren de datum verstrekt aan de patiënten en het uitvoeren van de algemene onderzoek. Ook afgestudeerden gebruik kennis van moderne technologieën in de medische praktijk, stelt u de stappen van het onderzoek leiden tot de diagnose. Ze maken gebruik van moderne communicatiemiddelen om nieuwe informatie te verwerven en toe te passen in de praktijk, en de huidige resultaten op medische congressen.... [-]

Tsjechië Ostrava
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
6 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands