Ph.D. in chemische en farmaceutische wetenschappen en biotechnologie
University of Camerino the international School of Advanced Studies
Belangrijke informatie
Campuslocatie
Camerino, Italië
Talen
Engels, Italiaans
Studieformaat
Op de campus
Duur
3 jaar
Tempo
Full time
Collegegeld
Informatie aanvragen
Deadline voor aanmelding
Informatie aanvragen
Eerste startdatum
Informatie aanvragen
Invoering
Gebied: chemische en farmaceutische wetenschappen en biotechnologie
- Chemische wetenschappen
- Farmaceutische, nutraceutische en voedingswetenschappen
Ph.D. Cursus in chemische wetenschappen
Het hoofddoel van de doctoraatscursus in chemische wetenschappen is om de mogelijkheid te bieden deel uit te maken van wetenschappelijk stimulerende onderzoeksteams om professionals te trainen die voorbereid zijn op onderzoeksactiviteiten op alle innovatieve gebieden met chemische processen, gaande van organische synthese tot materiaalontwikkeling, van toepassingen voor analyses, en van chemische karakteristieken tot beoordeling van de voedselkwaliteit.
Tijdens de drie jaar Ph.D. Natuurlijk zullen de studenten persoonlijke mentors hebben die hen opleiden om onderzoeksthema's te volgen, met als doel de studenten in staat te stellen zelfstandig een wetenschappelijk probleem te formuleren, hypothesen en procedures voor te stellen die leiden tot een oplossing op een experimenteel of theoretisch niveau in de verschillende gebieden van chemische wetenschappen. De belangrijkste onderzoeksonderwerpen zijn in analytische en omgevingschemie, voedselchemie, anorganische chemie en organische chemie:
- Het onderzoek in analytische en milieuchemie omvat de haalbaarheid van CH4-CO2-vervanging in mariene aardgashydraatsedimenten, de synthese en karakterisering van nanocomposiet functionele materialen voor Li-ion en Na-ion batterijen en absorberende / fotoactieve nanomaterialen voor energie- en milieutoepassingen. Verder onderzoek heeft betrekking op diagnostische methoden voor de karakterisering, conservering en restauratie van cultureel erfgoed, de immobilisatietechnieken van gevaarlijke afvalstoffen in anorganische polymere matrices, de uitwerking van chemometrische gegevenssets en de voorbereiding en analyse van monsters voor de speciatie van bepaalde verontreinigende stoffen en analyten in verschillende milieu matrices.
- Het primaire gebied van levensmiddelenchemie onderzoek is de beoordeling van de kwaliteit van het voedsel door middel van ontwikkeling en toepassing van nieuwe methoden voor het identificeren en kwantificeren van zowel nieuwe als klassieke chemische markers en het onderzoeken van reacties en veranderingen in de samenstelling die zich in voedsel tijdens het koken, verwerking en opslag.
- Het onderzoek in de anorganische chemie omvat verschillende belangrijke gebieden van de chemie, zoals coördinatiechemie, organometaalchemie, op metaal gebaseerde medicijnen, metalen in de geneeskunde en in biologische processen, katalyse, poreuze coördinatiepolymeren, MOF's en gefunctionaliseerde nanomaterialen. De belangrijkste onderwerpen concentreren zich op: a) ontwerp en synthese van nieuwe liganden gekenmerkt door de aanwezigheid van C-, N-, O-, P- en S-donorgroepen; b) evaluatie van hun coördinatievermogen met ionen uit de hoofdgroep en late overgangsmetalen; c) toepassingen in de medische anorganische chemie, op het gebied van composietmaterialen, in katalyse en als materiaal voor opto-elektronica.
- Het onderzoek in de organische chemie is georganiseerd rond de volgende gebieden: katalytische processen voor organische reacties; synthetische organische chemie, gericht op sleutelreacties in de synthese van een verscheidenheid aan biologisch actieve verbindingen waaronder organische moleculen die van farmacologisch belang zijn; organische transformaties met behulp van nieuwe duurzame processen door het gebruik van onconventionele methoden voor het bereiden van hoogfunctioneel gemaakte organische moleculen; organische oppervlaktechemie gericht op modificatie van oppervlakken met behulp van organische moleculen om coatings en materialen met regelbare eigenschappen te creëren.
Vanwege de actieve wetenschappelijke samenwerkingen in het Chemistry Center van de Universiteit van Camerino, heeft de Ph.D. studenten worden sterk aangemoedigd om een deel van hun activiteiten bij te wonen in andere onderzoeksgroepen in Italië en in het buitenland. Om deze reden is de mogelijkheid om te communiceren in het Engels, zowel mondeling als in schriftelijke vorm, een verplichte vereiste voor Ph.D. studenten.
Ph.D. Cursus Farmaceutische, Nutraceeticale en voedingswetenschappen
Het belangrijkste doel van deze Ph.D. programma is om Ph.D. studenten in het stimuleren van onderzoeksactiviteiten op het gebied van medicijnontwerp, rationale synthese, in vitro en in vivo farmacologische studies, geneesmiddelen en cosmetica formulering en levering, voedselkwaliteit en -veiligheid, voedingssupplementen en nutraceuticals, analytische en biologische studies van plantenextracten.
Tijdens de drie jaar Ph.D. Natuurlijk zullen de studenten persoonlijke mentoren hebben die hen opleiden om onderzoeksthema's te volgen, met als doel de studenten in staat te stellen zelfstandig een wetenschappelijk probleem te formuleren, hypotheses en procedures voor te stellen die leiden tot het oplossen op een experimenteel of theoretisch niveau in het bovenstaande verschillende velden.
Het algemene concept achter alle hierboven genoemde onderzoeksactiviteiten heeft betrekking op de gezondheid en het welzijn van de mens. Onderzoeksactiviteiten zullen gerelateerd zijn aan computerondersteund geneesmiddelenontwerp en -optimalisatie; synthese van potentiële geneesmiddelen met verschillende synthetische benaderingen en instrumentele karakterisering; geïsoleerde macromoleculen, celweefsels en farmacologische studies bij dieren; nieuwe strategieën voor systemen voor de toediening van geneesmiddelen; nieuwe formuleringen, voornamelijk op basis van natuurlijke ingrediënten, voor cosmetica; in diepgaande quali-kwantitatieve analytische studies van voedingsmiddelen; ontwikkeling van functionele voedingsmiddelen en voedingssupplementen, voornamelijk op basis van nutraceutica; analytische studies en biologische eigenschappen van etherische oliën en solventextracten van planten.